svētdiena, 2014. gada 9. novembris

Nedēļas nogale - divi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē biju uz diviem pasākumiem, kas abi kopā un katrs par sevi sniedza piepildījuma un murrātības sajūtu. Jo sastapu sen neredzētus cilvēkus. Un sapratu, ka esmu daudz ko zaudējusi, kaut kā atvirzoties sāņus no šo cilvēku aktivitātēm. Tas bija tas, kas man sen bija trūcis.
Pirmais pasākums bija sestdien, 8.novembrī un tā bija foruma www.kurbijkurne.lv 11-tā dzimšanas diena. Forums radās kā Harija Potera un Gredzenu pavēlnieka fanu forums ar no tā izrietošām sekām - visai īpatnējiem foruma sadaļu nosaukumiem un komunicēšanu tēmās. Tagad, kad foruma rašanās iemesls - fanošana par abiem iepriekš minētajiem darbiem - ir noplacis jau pasen, forums cenšas pārkārtoties un sekot līdzi laikam un foruma apmeklētāju interesēm paplašinot interešu loku līdz fantāzijas un fantastikas izpausmēm vispār. Kā viņiem tas sanāk, izpētiet forumu paši.
Bet dzimšanas dienas svinības sākās ar pulcēšanos pie stacijas pulksteņa, tad došanos uz Bastejkalnu, lai tur sadalītu un apēstu tradicionālo arbūzu, tad turpinājās krogā Ala. Jāsaka, ka arbūza ēšana foruma dzimšanas dienā ir tradicionāla, es tā arī nesapratu, kurš bija šīs idejas autors pirmssākumos. Neviens vairs neatceras, jo laiks pagājis.
Gājienā uz Alu un tur sekojošajā pasēdēšanā nepiedalījos prozaisku iemeslu dēļ - finansiālais stāvoklis neatļāva un negribējās arī kādam "uzsēsties uz astes". Varbūt tā arī labāk - nezuda burvības sajūta un šorīt nebija izdzertā alus sekas organismā.


Otrais pasākums notika šodien. Tas bija rekonstruktoru kopas Senzeme lekciju pasākums, kas sastāvēja no trim priekšlasījumiem. Par gotiku mākslā un apģērbā, par vulkāniem un cilvēkiem, par galda spēlēm viduslaikos. Bija interesanti un atraktīvi. Ar materiāla prezentēšanu.
Jāpiezīmē, ka šīs kopas cilvēkus zinu un pazīstu teju vai desmit gadus, tik pēdējos gados iznāca maz tikties. Kaut ka dzīve izmētājusi. Bet kopā pavadītais rīta cēliens lika saprast, cik ļoti man viņi pietrūkst un gribas atkal un atkal satikt, aprunāties.
Bildes no šī pasākuma še ievietošu vēlāk - fotogrāfs vēl tās man nav atsūtījis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru