trešdiena, 2015. gada 25. februāris

Visu laiku velk uz filozofiju

 Kaut kāds bezsakars iestājies. Un dienu apnicīgais "ko gan sadarīt? Viss apnicis...". Pārejas posms starp ziemu un pavasari, kaut arī aiz loga vēl tikai februāris. Toties dienas pastiepušās garumā un gaisma jau ataust ap 7-iem no rīta.
Tiesa, vēl joprojām strādāju pastā un rīta celies ir aizpildīts līdz apmēram 11-iem - 12-iem. Pēc iestājas apsīkums. Vairs nenogurstu, tik piecelties grūši. Piecos no rīta pat man - cīrulim pēc iedabas - ir pagrūti piecelties un doma, ka mega lūziens nāk jau ap 7-iem vakarā - tas var izbesīt. Ja būtu kas sakarīgs ar nepilnu noslogojumu vietā, uzreiz nomainītu. Kaut arī pasta darbinieku kolektīvs ir labs, darbs vairs kaulus nelauž.
Pauzēs starp mājās darāmo skatos YouTubē vecumveco seriālu "Detektīvaģentūra "Mēnessgaisma"". Mļīgs. Un Brūss Viliss vēl ar matiem un kārns. Nē, īpaši resns viņš nekad nav bijis, bet tajā aģentūrā viņš ir krietni tievāks, nekā vēlāko gadagājumu filmās. Lakam ar to seriālu izlauza sev ceļu filmu industrijā.
Seriālu vērs skatīties kā atpūtas gaau, kas neprasa dziļu domu meklēšanu un jēgas arīdzan meklēšanu. Daudz naivisma. Un "tā nemēdz būt cilvēku attiecī`bas" noskaņas. Bet tas netraucē.
Atgriežoties pie Hobita - vēl filmā palika neatbildēts jautājums par to, vai tas lielais dārgakmens tika atdots rūķiem vai nee un kas vispār ar to notika. Kā arī visai jocīgi izskatījās varoņi ne pārāk siltās drēbēs kustamies brīvi un nepiespiesti vietā, kur ūdens sasalis ledū. kas visnotaļ norāda uz mīnusiem apkārtējā gaisa temperatūrā.

2 komentāri:

  1. Vienīgais, kas mani tajā detektīvaģentūrā Mēnessgaisma traucē, ir tas, ka otrajā sezonā, kuru patlaban skatos, gandrīz visas sērijas nav kārtīgi iztulkotas krievu valodā. ir daudzi gabali, kas tā arī palikuši angļu valodā. un man ar angļu valodu, kā zināms, ir pabēdīgi. it sevišķi ar sasteigto amerikan ingliš.

    AtbildētDzēst
  2. Uau! Otrās sezonas pēdējā sērijā parādās Vūpija Goldberga! Arīdzan paavisam tieva! Un es šito sēriju nebiju redzējusi, kad seriālu savulak rādīja televīzijā....

    AtbildētDzēst