svētdiena, 2015. gada 6. septembris

Atvasara

Varbūt tāpēc, ka jau februārī pamazām sāku slimot un aprīlī "apgāzos" pa nopietnam tā, ka pat vasarā visa slimošana iestiepās, pavasari pavasarī tā arī pa īstam nemaz nesajutu. Tikai savu palēno atiešanu no slimošanas. Kaut arī vasara paskrēja ātri. Vispār viss šis pusgads uz slimības lapas paskrēja ātri, ņemot vērā to, ka maija otrā puse vilkās kā gliemezis uz paģirām, jo pāris nedēļas vēl pat no mājas nevarēju iziet savu plaušu taupot.
Toties tagad atvasaru jūtu kā pavasara elpu. Laikam pirmo reizi mūžā rudenīgo atvasaru uztveru kā pavasara plūsmu. Un ik reizi pieķeru sevi pie domas - kāpēc mazuļi nebradā pa baseinu Ziedoņdārzā? Pirmo reizi manā apzinātajā mūžā bradājambaseinā tur ir ūdens un jau maija beigās/jūnija sākumā tur bradājās un plunčājās bērni vecumā ap 10 gadi. Tagad tik gar malām sēž un spēlējas labi ja pārītis bērneļu. 
Vispār, šī pavasarīgā sajūta dzen laukā no mājas un liek izstaigāties. 
Interesanti, kāda būs sajūta vēlajā rudenī un ziemā? Gribētos jau, lai ziema būtu tik pat silta, kā iepriekšējā. Bez aukstām dienām. Par pastnieci strādājot savādāk atkal apgāzīšos slimošanā. Vai arī būs jāiet prom no darba meklēt citu darbu. Un pie viena - sākot no 5.oktobra negribas arī lietainus rītus. Pastu iznēsāt lietainā laikā ir kaut kā nehalo un nemīļi.

5 komentāri:

  1. Sveiki!
    Kāpēc jālielās ar to, ka valsts maksā minimālo naudiņu?
    Viss, kas notiek, liek man saprast,
    Andra G. negrib strādāt.
    Gribējās teikt ar cieņu, bet sapratu, ka tas būtu nepareizi
    Bunžiņalum nauda pietiek, bet fantazēt nē
    Darbs dara brīvu!
    lohniz

    AtbildētDzēst
  2. Ziniet, Jāni, Jūs manus ierakstus ne pārāk uzmanīgi lasāt. Tas tā, starp putniņiem.
    Par valsts darbu un minimālo algu runājot - valsts darbā pat pie minimālās algas garantijas lielākas nekā privātfirmā ar visiem viņu lielajiem konvertiem. Valsts garantē visas sociālās garantijas, ieskaitot manu ilgo slimošanu. Firmā atrastu ieganstu apiet likumu, kas viņiem nepatīk.

    AtbildētDzēst
  3. Atvainojos, lasu tik tos, kas ielec nekur.lv
    Un putniņi te nav pie vainas, esmu visu nedēļu komandējumā. Internets neinteresē, lasu grāmatas.
    Šeit es Jums piekrītu! Valsts ir bezdievīga Tomēr kā privātpersonai strādājot privātpersonas dibinātā uzņēmumā man ne mirkli nebija klikšķis, ka kādu krāpju.
    Johaidī...Man jāstrādā, lai apmaksātu Jūsu ārstēšanos, lai Jūs dzertu bundžiņalu, tusētoe krogos, lai internets ietu utt.. Vēl tik pietrūkst dzīvokli apmaksāt....
    Visi mūsu valsts appisēji ir IRL, UK, GER,utt.
    .

    AtbildētDzēst
  4. Es esmu tepat LV. Tas tā. Un strādāju valsts uzņēmumā, ja vēl neesat pamanījis. Un par bundžiņalu runājot - skārdenēs pilda ne tikai alu. Ja tik droši apgalvojat, ka no skārdenes dzeru konkrēti alu - mēs varbūt pa burzmu esam blakus pie viena kompja sēdējuši? Un ko mēs spriežam kafejnīcā sēžot - jūs jau redzat tikai momenuzņēmumus no tikšanās.Sadomāties var viskautko. Jums ir lieliska iztēle. Un nekur.lv ielec visi mani rakstu darbi no mana bloga. Nez' kāpēc citus jūs neesat lasījis.

    AtbildētDzēst
  5. P.S. Pat šis rakstu darbs, kuram tik intensīvi piesējaties, ne ar vienu vārdu nepiemin alus lietošanu. Tikai atvasaras sajūtas.

    AtbildētDzēst