piektdiena, 2016. gada 3. jūnijs

Ludza

Tagad sēžu hostelī un šitu laiku" līdz vilcienam uz Ludzu. jau otro nedēļas nogali braucu uz Ludzu pie dēla. Pa nedēļas vidu esmu Rīgā, eju pie ārstiem. Vēl divas nedēļas būs tā jāmētājas. Tad būs stabilāk.
Par spīti  Iecavas dabas un vietas jaukumiem, viensētā netīšām saasinājās depresija un citi kompleksi.
Pagājušajā nedēļas nogalē neko daudz no tās Latgales pilsētas neredzēju, jo dēlam nebija īsti laika man noorganizēt ekskursiju pa pilsētu. Redzēju tikai parku, kurā notika latgalei veltīts pasākums un vēl svētdienas vakarā izmetām mazu apli ap kvartālu. 
Satiksme ar Ludzu varēja būt labāka. No Rīgas uz Ludzu dodas divi vilcieni - viens no rīta, otrs vakarā. Ceļā - 4as stundas un biļetes cena virs 7 eiro. Uz Ludzu dodas arī viens autobuss ap trijiem. Ceļā arī apmēram 4as stundas. Nepiefiksēju, cik maksā biļete.
No Ludzas uz Rīgu arī dodas divi vilcieni - viens 4.03 no rīta, otrs pirms četriem pēcpusdienā, kā arī viens autobuss ap trijiem naktī. Tas ir agri. Vienīgais mierinājums, ka vakarā, laicīgi aizejot gulēt, var pārciest to nelielo laika sprīdi no gultas līdz transportam un tad transportā turpināt gulēt līdz pašai Rīgai. 
Jāpiezīmē, ka Ludzā ir stacijas ēka, bet tā ir tikai ēka. Vilciena biļeti tur nopirkt nevar. Visumā pareizi, kāpēc algot atacijas personālu, ja ir tik minimāla vilcienu kustība šeit. Jāpiezīmē, ka vilcienam, kas ved uz Ludzu, galastacija ir Zilupē.
Ceru, ka šajā nedēļas nogalē no Ludzas redzēšu vairāk. Man tika apsolīts izvadāt pa pilsētu.
Pie viena sarunā ar dēlu jārod risinājums dažām samilzušām problēmām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru