sestdiena, 2017. gada 24. jūnijs

Līgo svētki Daugavmalā

Jau vairākus gadus Rīgas Dome rīko Līgo vakara svinēšanu Daugavmalā. Vakar bija otrā reize, kad turp aizgāju paskatīties svētku norisi. Pirmo reizi biju ar draudzeni un viņas puisi, vakar vakarā biju kopā ar Ilmāru Biti.
Apstaigājām visu norises vietu, kas atradās Daugavmalā starp Akmens tiltu un Vanšu tiltu. 
Bija piecas skatuves, uz kurām uzstājās mākslinieki. Viena no skatuvēm radītajā troksni, kurā bija grūti saklausīt melodiju, kur nu vel saprast, ko mākslinieki dzied. Nenoregulēta atskaņojošā aparatūra. Uz parējām estrādēm ar skaņu un teksta saprotamību viss bija kārtībā.
Bija padomāts par iespēju dejot mūzikas pavadībā pie estrādēm. Tam bija atvēlēta vieta. Tāpat bija padomāts par dažām izklaides vietām uz pasākumu atnākušajiem bērniem.
Bija sagatavotas divas vietas Jāņu nakts ugunskuriem. Iespaidīgi malkas bluķu krāvumi. Simetriski un estētiski.
Un to visu papildināja liels daudzums ar ēdamā un dzeramā tirgotavām. Tās nu bija milzonīgi daudz. Radās iespaids, ka uz krastmalu nākusī tauta tiks ļoti dzirdīta un barota, mazāk izklaidēta. 
Protams, atrakciju iespējas bērniem ir jauka lieta. Kad biju krastmalā vairākus gadus atpakaļ kopā ar draudzeni, šādas iespējas nebija. Bija tikai ēdmaņas un alus teltis un vairākas estrādes ar kakafonisku mūziku. Šoreiz bija nedaudz pārdomātāk.
Apstaigājot svētku norises vietu Ilmārs Bite nedaudz pafotografēja, vienā no ēdamā tirgotavām nopirkām plovu, jo sagribējās ēst. Tiesa, man pēc šī plova sagriezās vēders. Labi, ka bija padomāts par ekoloģiskajam tualetēm, kuras arī bija vairumā, rēķinoties ar cilvēku pieplūdumu.
Visa mūsu laukuma apstaigāšana aizņēma drusku vairāk par pusotru stundu. Vairāk tur īsti darīt nebija ko. Īsti nebija padomāts par tiem cilvēkiem, kuri negrib atstāt milzu naudiņas tirgotavteltīs, ir par kūtru sadancot, vai nav bērni bērnu izklaidēm.
Tāpat nebija īsti padomāts par to, ka uz pasākumu var būt liels cilvēku pieplūdums un pamēģināt izmantot arī krastmalai pieguļošo teritoriju. Jo, tad, kad mēs ap 19.00 ieradāmies, jau bija daudz cilvēku. Kad gājām prom, varēja redzēt, ka cilvēki nāk un nāk. Ilmārs Bite izteicās, ka reizi iepriekš viņš krastmalā bijis uz ugunskuru iedegšanas laiku un tad svētkiem atvēlētajā krastmalas teritorijā ir bijis tik daudz cilvēku, ka bijusi problēma ar pārvietošanos.
Bildes no pasākuma būs nedaudz vēlāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru