ceturtdiena, 2017. gada 22. jūnijs

Zāļu turgus Doma laukumā

Jau vairākus gadus 22.jūnijā Rīgā, Doma laukumā notiek Zāļu tirgus no 9.00 rītā līdz 19.vakarā. Šodien beidzot aizbraucu apskatīties, kas tur notiek.
Apstaigāju visu Doma laukumu un tam pieguļošās ieliņas, jo tirgotāji bija tik daudz, ka nesatilpa Doma laukumā, bija aizpildītas arī blakusieliņas. Preču klāsts ļoti plašs. Kas pozitīvi, nemanīju alkoholiskās preces. Piedāvāts tika viss sākot no  mājražojuma pārtikas precēm līdz amatnieku izstrādājumiem. Tirgotāji bija parūpējušies par savu stendu noformējumu, daži pat ģērbušies tautiskā stilā.
Varēja iegādāties arī jāņuzāļu pušķus un Jāņu vainagus, tiesa - iztrūka ozollapu vainagi. Bija vainagi gan no ziediem, gan labības vārpām.
Uz ziediem un citām jāņuzālēm dekorētas skatuves uzstājās gan orķestri, gan tautas deju ansambļi. Skatītājos un klausītājos bija ne tikai priekšnesumu sniedzēju radi, draugi un paziņas. Arī tie, kas apmeklēja šo pasākumu.
Biju Doma laukumā ap 10iem un tirgus apmeklētāju jau bija padaudz. Visnotaļ noteikti, ka ar laiku apmeklētāju skaits palielināsies.
Žēl, ka mans finansiālais stāvoklis dotajā brīdī neatļāva neko iegādāties - bija daudz interesantu preču, ko gribētos iegādāties. Ceru, ka uz nākošo Zāļu tirgu būšu ietaupījusi kaut cik naudiņas, lai ko iegādātos.
Jāpiezīmē, ka Ziemassvētkos Doma laukumā nav tik daudz tirgotāju, cik Zāļu tirgus laikā. Varbūt tas ir tāpēc, ka Ziemassvētku laikā tirdziņi notiek vairākās Rīgas vietās un tad tirgotāju publika kaut kā sadalās pa šīm vietām.
Katrā gadījumā iesaku apmeklēt šo tirdziņu. Katrs var atrast ko sev noderīgu. Mani šodienas lasītāji vēl var paspēt uz to.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru