otrdiena, 2017. gada 11. jūlijs

Šolaiku pagalmi un Rīga

Man te, Purvciemā, mītējoties ir prieks par atjaunotām smilškastēm un bērnu rotaļlaukumiem. Ar patiesu baudu noskatos bērnos un pusaudžos, kas atraduši sev nodarbes pagalmos, svaigā gaisā zem šī guļamrajona kokiem un krūmiem.
Arī centrā manu atjaunotus parkus un rotaļlaukumus, kurus "apsēduši" bērni un pusaudži.
Tas laiks, kad bērni stundām ilgi pavadīja laiku datorsalonos, aizmirstot par grāmatām un citām nodarbēm ir veiksmīgi beidzies. Datorsalonu ēra ir beigusi pastāvēt, tie ir gājuši mazumā. Rīgā laikam tik dažus datorsalonu ēras reliktus var atrast un tos, manuprāt, vairāk izmanto pieaugušie iebraucēji darba vajadzībām, jo staipīt līdzi visur kaut vai portatīvo datoru ne vienmēr ir lietderīgi un iespējami.
Tiesa, starp guļamrajonu bērniem un centra bērniem āra nodarbju ziņā ir neliela starpība. Ja guļamrajonos veiksmīgi tiek "apdzīvoti" pagalmi, tad centra bērniem jāsamierinās ar parkiem un speciālajiem rotaļlaukumiem. Centrā tie daži lielie pagalmi, kuros varētu rotaļāties bērni, ir "piegānīti" ar mašīnām, kuras pēdējo gadu laikā Rīgā uzrodas arvien vairāk. 
Ir skaidri jūtams, ka ar esošajām autostāvvietām nepietiek, ir jādomā par jaunu stāvvietu būvi.
Tāpat, ieklīstot pilsētas centrā, nevar nepamanīt, kā tā pamazām sakārtojas, dizainiski un funkcionāli uzlabojas. Protams, var lamār Rīgas vadību, ka divu vasaras sezonu laikā ir sakārtota Krišjāņa Barona iela, ar vienu sezonu pietika Avotu ielai, arī citas ielas pakāpeniski tiek sakārtotas. To visu var lamāt, bet ielas kļuvušas ērtākas gājējiem un transportam, dizainiski patīkamākas. Rādās, bedrīšu lāpīšanas ēra Rīgā ir beigusies. Tie ielāpi uz asfalta taču bija un ir drausmīgi. Gan pēc skata, gan neērti kustībai.
Tāpat var lamāt Ušakovu ar visu Rīgas domi par otro korķu sezonu uz Brīvības ielas, bet tās kanalizācijas trubas zem šīs ielas tomēr ir jānomaina, to mūžs un kalpošanas potenciāls ir beidzies. Jo, liekas, tās tur nav mainītas kopš "pasaules radīšanas". Vecās trubas tur ir stāvējušas mana pusgadsimtu garā mūža laikā un laikam jau vēl ilgi pirms tam.
Un vai esat pamanījuši, cik daudziem namiem tiek atjaunotas fasādes vai veikts kapitālais remonts? Pievērsiet uzmanību, sen tāda rosība nav manīta.
Un var lamāt Ušakovu un viņa komandu, cik lien, bet šīs komandas darba laikā Rīgā atjaunojas un sakopjas. Var lamāt par dārgajām transporta biļetēm Rīgā, bet ir cilvēku kategorija, kuras transportu objektīvu iemeslu dēļ izmanto par velti vai puscenu. Runga ar diviem galiem.
Es pati Rīga Domes vēlēšanās nobalsoju par Strīķi, bet tā pat jau bija skaidrs, ka Ušakovs uzvarēs. Jo, pa manam, Ušakovs Rīgas mēra amatā ir savā vietā. Viņam var "piekabināt" viskautko, bet noliegt to, ka Rīga viņa vadībā atjauninās un uzlabojas.
Kā Ventspils Lemberga vadībā. Un Lembergu jau arī lamā par daudz ko un pat tiesājas ar viņu. Bet ventspilnieki ir par Lembergu, jo Lembergs pilsētvides u.t.t. labā ir izdarījis daudz, un, manuprāt, turpina to darīt. Fa pie visa pa ceļam arī sevi neaizmirst - nu, tas jau ir strīdīgs jautājums un ar to lai nodarbojas kompetentas iestādes, es neesmu tiesātāja.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru