piektdiena, 2017. gada 25. augusts

Atkal ceļa jūtīs

Visu dienu sēdēju un tulkoju. No krievu uz latviešu. Galva palika dulla. Nepilnas divas lappuses palikušas, lai darbu pabeigtu. Pabeigšu pirmdien vakarā vai otrdien no rīta. Labi, ka pasūtītājs saprotošs un nesteidzina. Jo es viņam paskaidroju, ka man nedēļas nogalē abas dienas pilnībā aizņemtas ar citu projektu.
Šoreiz tās būs Cēsis. Veca. labi zināma, mīļa pilsēta. Daudzi jau noteikti tur ir bijuši uz kādiem pasākumiem. Tie tur ir populāri.
Tagad krāmēju rītdienai mantas un klusībā pie sevis lamājos. Cēsīs rīt notiks pasākums, mājās jau nu kādu sastapt būs pagrūti. Būs jāķer cilvēki intervijai uz ielām. Ideālā variantā būtu noķert kādu vietējo un palūgt viņu būt par gidu un cilvēku appazinēju. Visā tajā cilvēku jūklī jau nezinātājam būs grūti pateikt - kurš vietējais, kurš iebraucējs uz pasākumu. Un jāsarunā ar viņu arī par svētdienu, lai kopā pavazātos. Vairāk par pliku paldies un draudzību jau piedāvāt nevarēšu, jācer uz cilvēcisku izpalīdzēšanu.
Vangažos jau bija savādāk, tur nebija un pat paredzēts nebija nekāds pasākums, staigā tik mierīgi pa dzīvokļiem un meklē intervēties piekritējus. Dažus pat uz ielas noķēru.
Šoreiz  intervija esot īsāka, vesels sākuma gabals noņemts nost. Pati cauri neizgāju, jo nebija testa varianta, uzreiz tautās laižamais. 
Turiet īkšķus, lai man izdodas. Vangažos pa trim dienām savācu 12 anketas no 20, Jācer, ka Cēsīs izdosies vairāk. Uzreiz gan saku - bilžu atkal nebūs, jo tuvākās lielās naudas būs jānopērk verķis, kas no mobilā pārnes bildes uz kompi, arī tas vēl jāpajautā kādam no draugiem, kā ar tādu apieties. Telefonu pakāpeniski apgūstu, pamazām sāku saprast, kur kas atrodams un kādā kvalitātē.

3 komentāri:

  1. kāds verķis? USB vads taču nāk līdzi tālrunim.

    AtbildētDzēst
  2. Lombardā pirkts, tur pat lādētāju ācās piemeklēt kādu brītiņu.

    AtbildētDzēst
  3. tādi vadi daudziem mētājas mājās dučiem. nez, kaimiņiem apjautājies kaut.

    AtbildētDzēst