sestdiena, 2018. gada 19. maijs

LatCon 2018

Šodien notika kārtējais LatCon's. Arī tagad vēl notiek, es vienkārši aizgāju drusku ātrāk, jo mājās ir darāmais. Tas, ka patlaban sēžu pie kompja, nozīmē tikai to, ka atelšos un pārslēdzos no vienas lietas uz otru.
 Aizejot uz pasākumu, jutos mazuliet vīlusies. Pasākums tika paši reklamēts, bet apmeklētāju bijā nu ļoti maz. Pie visa tā, ka tas šogad notika tikai vienu dienu. Un arī pašas tēmas bija un ir visai interesantas.
Kā pirmais no lektoriem uzstājās tas vjetnamiešu puisis, kurš ir uztaisījis komiksu grāmatu par Lāčplēsi un grāmatu par Kurbadu. Viņš visai interesanti pastāstīja par savu nokļūšanu Latvijā un to, kāpēc sācis zīmēt komiksus. Izrādās, komiksu žanrs literatūrā ir diezgan populārs ārzemēs, piemēram Beļģijā un Amerikā. Mērķauditorija - pieaugušie. Tīri bērniem domātie komiksi visā komiksu industrijā ir ļoti maz pārstāvēti. Un - lai uztaisītu labu komiksu, ir jāiegulda krietns darbs.
Otrais lektors, kuru noklausījos, runāja par varas jēdzienu kā tādu. Lektora un auditorijas kopējais secinājums - vara ir pārejošs lielums, vienmēr ir kāds vēl varenāks un katrai varai bez reāla seguma ātri pienāk gals. Lekcija tika ilustrēta ar filmu fragmentiem. Lekcijas gaita uz beigām kļuva par nelielu diskusiju.
Pēc šīs lekcijas sākās pusdienas pārtraukums, kura laikā tad arī devos mājās. Ceru tomēr, ka uz otro pasākuma daļu ieradīsies vairāk cilvēku. Ilmārs Bite solījās man vēlāk atsūtīt bildes no pasākuma, daļu no kurām ievietošu šeit.

2 komentāri:

  1. cikiem nu interesēja, 'tikiem' interesēja...
    varbūt vajag ne tik vasarīgā laikā

    AtbildētDzēst
  2. pēc saziņas ar rīkotājiem, uz pasākuma otro daļu sanāca vairāk tautas un pēc pat sanāca interesants afterpartijs. Šis pasākums jau izsenis tiek rīkots maijā. Vienīgais, varbūt ir pienācis laiks padomāt par formas maiņu pašam pasākumam, tādējādi ieinteresējot publiku.

    AtbildētDzēst