piektdiena, 2018. gada 29. jūnijs

Vējaina laika pārdomas

Cik dienas tomēr ir dažādas. Vēl vakar bija tāds karstums, ka pat man ar manu beztauku 40 kilogramu dzīvsvaru bija par karstu un dikti gribējās pa pilsētu staigāt nepieklājīgi pusplikai. Šodien jau jāmeklē kas siltāks, jo vējš tāds, ka - "ja nu mani aizpūtīs uz Āfriku" un vēsīgi pie viena.
Jāņi beigušies, pēcjāņu nedēļa arī praktiski iet uz beigām. Sajūta tāda, ka vasara ir beigusies, kaut arī priekšā vēl divi vasaras mēneši. 
Toties rītu sāksies Dziesmu un deju svētki. Un šogad tie liekas pārdomātāki, nekā citus gadus. Ir nācis klāt kas jauns. Visu svētku laiku bez koncertiem Mežparka estrādē un Daugavas stadionā pilsētā dažādās vietās notiks dažādi pasākumi, Liela daļa bezmaksas. Gan telpās, gan pilsētas parkos. Būs ko redzēt arī bez lielkoncertiem. Bet svētku programmu jau var pamanīt visur pilsētā, pat transporta pieturvietās.
No rīta vēl likās, ka diena iesākas kaut kā ne tā un būs tik pat trūvīga kā visas iepriekšējās nedēļas  dienas, bet tomēr nē. Ap četriem bija zvans, kurš aicināja pēc pieciem būt Trijos vīros laivā. Ar ierasto kompāniju. Bija jauki atkal viņus satikt nu jau ierastajā vidē un pārrunāt jaunāko lasīto un skatītās filmas. Kā arī pārrunāt dažas biedrības lietas. Bildes no pasēdēšanas būs rīt vai parīt. Jāpiezīmē, ka tur pavadītās divas stundas mierīgi nosēdēju pie bezalkoholiskā mazā alus kausa un nemaz nejutos slikti kompānijā, kura lietoja ko stiprāku - alkoholisko alu. 
Jāatzīmē, ka Trijos vīros laivā virtuves kvalitāte nav mainījusies, alus plates ir visai netipiskas. Ļoti garšo miltos apvārtītas un saceptas sīpola ripiņas. Tāpat miltos apvārtīti un sacepti vistas filejas sīkgabaliņi. Citiem ēdieniem cenas tur ir demokrātiskas un porcijas krietni lielas. Reizēm pat vīram kā ozolam ir grūti ar porciju tikt galā un tad tiek lūgti palīgi un meklēti papildus galda piederumi. Par šo kafejnīcu esmu rakstījusi kaut kad agrāk, kad mēs vēl tikai sākām tur tikties. Tomēr - neliela informācija tiem, kas te parādās tikai nesen - kafejnīca atrodas uz Avotu ielas starp Stabu un Ģertrūdes ielām. Orientieris - 13tā trolejbusa pietura, kas atrodas praktiski pie kafejnīcas logiem.
Katrā gadījumā esmu apmierināta ar šo dienu un tās noslēgumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru