sestdiena, 2018. gada 14. jūlijs

Dažādas dīvainības

1. Jo vecāks cilvēks kļūst, jo ātrāk laiks skrien. Bērnībā, jaunībā vasaras bija garas un jaukas, rudens/ziema vilkās neciešami ilgi. Pie visa tā, ka pa dienu tika paspēts daudz kur pabūt, daudz ko redzēt un izdarīt. Arī tagad, pusmūžā, dienas ir pagaras, var paspēt daudz ko izdarīt, daudz kur pabūt, bet laiks ir sācis skriet straujāk. Man vēl ir sajūta, ka vasara tikai sākusies, bet tā jau pusē un nevarētu teikt, ka esmu maz ko darījusi un maz kur bijusi. Ir bijuši daudz un dažādi notikumu, par daļu no kuriem esmu še ierakstījusi. Laiks ir dīvaina padarīšana.
2. Ko dod visas šīs protesta akcijas? Vai tiešām tās rīkojot ir cerības kaut ko panākt? Valsts budžetā ir tik daudz naudas, cik nu viņas ir. Un kādam iedodot vairāk, citam paliek mazāk. Nodokļos ienāk tik cik ienāk. Ja darbspējīgā paaudze tā nelauztos uz ārzemēm, bet censtos strādāt tepat un tepat maksātu nodokļus, arī valsts budžetā tiktu vairāk. Tas atsauktos uz visām jomām, kurās nepietiek  līdzekļu kaut kam elementāram.
3. Uz ko cer geji un lezbietes,rīkojot savus ikgadējos praidus? Tauta ielas malās uz viņiem noskatās kā uz tādiem meža dīvainīšiem. Un tālāk nekas nemainās. Kaut kur iepriekšējos postos izteicos, ka man pret viņiem nav nekādu iebildumu. Lai dzīvo un mīl ko un kā grib, Pašu izvēle. Bet vai tik klaja izrādīšanās daudz mainīs vispārējo valdības un vispār cilvēku attieksmi pret šo cilvēku kategoriju? Nezinu. Tad jau savus protesta gājienus būtu jārīko arī tiem, kas izcietuši sodu par pārkāpumu un tagad mēģina adaptēties mūsu vidē. Mūsu pašu attieksme pret šiem cilvēkiem bieži vien pagrūž tos atpakaļ uz pārkāpumu ceļa, kura galā ir ieslodzījuma vieta,
4, Bieži vainojam valdību visos nāves grēkos, bet - šo valdību paši vien esam ievēlējuši. Ko tad vaidēt? Kāda nu ir, tāda ir, Un ventspilnieki vienmēr būs par Lembrgu, jo viņš kā pilsētas galva daudz ko ir izdarījis pilsētas labā, un rīdzinieki pārsvarā atbalstīs Ušakovu, jo viņa darītais pilsētā ir acīmredzams.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru