piektdiena, 2018. gada 3. augusts

Izlutinātie mājdzīvnieki

Padomju laikos un vēl 90tajos, kad veikali nebija tik pilni ar visāda veida specializētu suņu un kaķu pārtiku un specializētajām kaķu tualetes smiltīm, tie zvērēni ēda gandrīz vai to pašu, ko cilvēks taisīja sev un ģimenei. 
Tagad pamēģini vien ieliet sunim bļodiņā gaļas zupu. Tas lops būs aizvainots savās labākajās jūtās un blenzīs tev virsū tik pārmetoši žēlabaini, ka teciņus vien aizskriesi uz veikalu pēc suņa barības. Ar kaķiem vēl trakāk. Krējuma drusku lūdzu nepiedāvāt - nav ēdams. Padomjlaika kaķiem tas bija kārums, un piens arī. Pat sētas kaķus barojošās tantiņas pērk specializēto kaķu pārtiku. Tiesa, tie vēl nav tik izlepuši uz smiltīm, kurās atstāt aiz sevis mēslojumu. 
Un tās visāda veida drēbītes tam suņalopam..... Vai tiešām suņu mīļi nesaprot, cik stulbs izskatās un varbūt tā ari jūtas suns, kuram uzvilkts kaut kas mētelītim līdzīgs? Reiz redzēju Vecmīlgrāvī vienu dziļi nelaimīgu čau-čau suni, kuram rudenī pie maziem plusgrādiem jau bija uzvilts mētelītis. Un lietus nemaz netaisījās, bija jauka, saulaina diena. 
Mīļie, nu radiniet savus suņus pie tā, ka tie ēd visu, ko dod. Un kaķus arī. Lētāk sanāks un dzīvnieks būs veselīgāks.

17 comments:

  1. Cik sen jums ir diagnosticēta šizofrēnija?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. jūs esat ārsts, kas spēj nepazīstot cilvēku uzstādīt diagnozi? Mana saslimšana nav saistīta ar šo diagnozi.

      Dzēst
    2. Jums ir visas šizofrēnijas pazīmes.. Nākamreiz būsiet Veldres ielā, pakonsultējaties

      Dzēst
    3. Katram cilvēkam var būt kaut kādas pazīmes, bet tas absolūti neko nenozīmē. Un kur jūs tik gudrs medicīnas jautājumos, ja varat tik droši, nezinot cilvēku un viņa problēmas, uzstādīt diagnozi?

      Dzēst
    4. Jā, bet ja sakrīt lielākā daļa pazīmju, tad secinājumi tomēr jāizdara, ne?

      Dzēst
    5. tomēr nesaprotu tevi. esi ārsts vai nee. un, drusku ne par tēmu, bet Dali gleznās diagnoze bija acīmredzama. Brīnums, ka viņš tik populārs un tā tālāk.

      Dzēst
  2. kārtējais visam jābūt kā agrāk...
    sunim nemaz nav jāēd zupa ar cilvēku garšvielām, kāpēc? kāpēc sunim/kaķim obligāti jālieto piens? kā jūs iedomājaties, ka dabā suns/vilks utt dotos ieslaukt sev bļodiņu piena. kāpēc dzīvniekam ir jāuzspiež ēst to, ko ēd paši?
    tā barība ir līdzsvarota un nemaz nav dārga (nu, ir visādas cenas). labas smiltis nav nekāda izvirtība, bet ļoti laba lieta, lai jūsu dzīvoklis nesmirdētu pēc zoodārza pritona.
    tas suns mētelītī Tevi traucēja vai aizskāra?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man vienkārši bija žēl tā suņa, kuram jau tāpat biezs kazaks un vēl mētelītis nereizē uzstīvēts.

      Dzēst
  3. Es tā skatos, ka pēdējā laikā ir apgūti mārketinga pamati, ja? Ar to es domāju, ka speciāli tiek veidoti aizvien provokatīvāki ieraksti, lai dabūtu lapai apmeklējumu un PROTAMS - naudiņu par reklāmām kā šeit ne vienu reizi vien tas ir skaidri nodeklarēts (vismaz par šo prieks)!

    Gribēju rakstīt par tēmu, bet būtu pārāk gari - jo vismaz par kaķiem varu ļoti daudz sarakstīt, taču nolēmu to nedarīt. Labāk visu apkoposim īsā tekstā - Kas Jums par daļu gar to ko ēd vai neēd sveši mājdzīvnieki? Ja saimnieks grib kaķi/suni barot ar barību pa 10 un vairāk eur kg - lai dara to! Grib dot lēto zupu sunim - uz priekšu! Un par veselīgāk - parunājiet ar veterināriem par piena došanu kaķim, uzzināsiet daudz jauna par veselīgumu...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu, veterināriem ari sava naudiņa jāatpelna, bet kārtīgs lauku kaķis labprāt nodzersies svaigi slauktu pienu. Pati esmu redzējusi kaķus, kas sēž blakus slaucējai, lai pēc saņemtu lāsi balta šķidruma.

      Dzēst
    2. P.S. Man bija suns, kurš par vislielāko kārumu uzskatīja zaļus kartupeļus un papriku, kā arī kaķis, kurš labprāt ēda bez īpašām garšvielām vārītu sakņu zupu un krējums viņam bija augstākā ekstāze.

      Dzēst
    3. Kārtīgs lauku kaķis dzīvojas pa āru un ķer peles, nevis ēd sauso barību vai iet nokārtoties kaķu tualetes smiltiņās!
      Varbūt vispirms vajag izdomāt par ko tad te pukstēt un tad rakstīt? Savādāk sanāk pretruna - teksts par izlutinātajiem mājdzīvniekiem, bet argumenti par lauku kaķiem...
      P.S Par suņiem protams tieši tas pats attiecas - neviens laukos neturēs kaut kādu čihua - hua un neģērbs to mēteļos utt.

      Dzēst
    4. Vispār jau tev taisnība, bet es par pilsētas dzīvokli turētu kārtīgu bezsugas kranci, nevis kādu no tām parodijām par suņiem.

      Dzēst
    5. jā, kur tas nabaga kaķis liksies, ja vienīgais, ko viņš ēst dienā dabū ir tā piena tase. bet cilvēks jūtas tik apmierināts, es kaķīti pabaroju... bet vispār lai ķer peles un te pārāk nelien...

      Dzēst
    6. nedomāju gan, ka tur no reklāmām kas būtisks ienāk vai varētu ienākt. tur apmeklētāju plūsmai jābūt 100 un 1000. man tagad piedāvā greizu īkšķi ārstēt...

      Dzēst
  4. un galvenais tak - MĒS tā jau 200 gadu darījām, vai ne?

    AtbildētDzēst