ceturtdiena, 2018. gada 2. augusts

Patīk un nepatīk/dublis 2

1. Patīk, kā Ušakovs, ņemot labo piemēru no Lemberga, sakārto pilsētvidi. Ielu segumi top atjaunināti, tapuši cool bērnu laukumi, Ziedoņdārzs arī tapis krāšņāks pēc atjaunošanas darbiem. Nepatīk, ka viņu lamā par kaut kādiem man nesaprotamiem grēka darbiem. Nepatīk, ka Lembergs raujas lielajā politikā un cer uz Saeimu. Ventspilī viņš ir īstajā vietā un telpā. Rubiks savulaik pilsētas mēra amatā ari bija vietā un telpā, bet līdzko aizgāja lielajā politika - čiks vien sanāca un kur viņš ir tagad?
2. Patīk, ka Rīgā ir daudz zaļās zonas un Dārzu un parku trests strādā, lai uzturētu kārtībā pilsētas centrālos parkus un tos pa druskai pamazām labiekārtotu. Nepatīk, ka trestam nepietiek resursu, lai dizainiski sakārtotu pilsētas guļamrajonu zaļās zonas. Šajās zaļajās zonās darba daudz un pietiktu ko darīt ilgam laikam. Iedzīvotāji tikai paldies pateiktu. 
3. Patīk, ka datorsalonu ēra ir beigusies, lielākai daļai iedzīvotāju datori ir mājas, ja vajag ko izprintēt, ir vietas, kur to var izdarīt. Kopētavas vai tamlīdzīgas vietas. Datorsaloni jau bija tās vietas, uz kurieni skolasbērni diezgan bieži bēga no stundām un notērēja skolas pusdienām doto naudiņu. Nepatīk, ka datorsalonu vietā tagad pilna Rīga ar "laimētavām", kurās pat pieaugušie atstāj ne mazu naudu. "Laimētavas" tiešām būtu jāaizliedz, atstājot tos aparātus tikai luksus klases viesnīcās ārzemniekiem ko "papriecāties".
4. Patīk jaunā apbūve pilsētā. Tagad katrai jaunbūvei tomēr parādās sava seja un īpatnība. Nav vairs bezsejas sērijveida ražojumi, ar kuriem pilni guļamrajoni, kas sabūvēti padomju laikos. Nepatīk, ka centrā tomēr vēl atrodas grausti, kuri neiederas apkārtējā vidē un apdraud iedzīvotājus. Tomēr ceru, ka šiem graustiem reiz pienāks gals un to vietā uzradīsies vai nu jauna ēka vai kāds skvēriņš, kur tantukiem piesēst un patarkšķēt par veciem un esošiem laikiem.
5. Patīk, ka liela daļa jaunatnes lasa ne tikai mācību grāmatas, bet arī ko citu, bet nepatīk grāmatu cenas. Tas kož kabatai. Labi, ka ir attīstīts bibliotēku tīkls.   

6 komentāri:

  1. " Nepatīk, ka viņu lamā par kaut kādiem man nesaprotamiem grēka darbiem" <--- ieteiktu apbruņoties ar pacietību, sameklēt un paanalizēt info par Rīgas budžetu (Rīgas Satiksmes dotācija ir atsevišķs stāsts, bet to pie viena ir jāpaķer) kā bija pirms Ušakova (kad mērs bija Jānis Birks) un kā ir tagad. Kas / kur / ko uzkrāja, kas / kur / kā izsaimniekoja. Kā ir ar Rīgas Satiksmi....

    P.S. pie viena palasiet ko Džordžs Armitsteds ir devis Rīgai.

    AtbildētDzēst
  2. Tikai ceru, ka tas viss ir netā sameklējams.... sestdien, kad būs brīvāks, parakāšos internetā. Un es pat zinu, kas ir Rīgai bijis Džordžs Armitsteds

    AtbildētDzēst
  3. Papētīju to, kas internetā atrodams par Džordžu Armitstedu. Drusku papildināju savas zināšanas par šo kungu, bet par lielo tas daudz neatšķīrās no tā, ko jau zināju. Par pārējo ieteikto materiālu - brīvdienās. Tik kāpēc Rīgas vēsture atceras mērus Armstedu, Rubiku, atcerēsies Ušakovu. Jo tie Rīgai deva un dod labumu. Un kāpēc neskan citu mēru vārdi? Un kura mēra laikā Vecrīgā notika tas grautiņš?

    AtbildētDzēst
  4. Man šķiet, ka mēs dzīvojam dažādās Rīgās. Daudz zaļās zonas? Kur tad, Mežaparkā? Pilsētā, kur dzīvoju es, cītīgi izzāģē kokus un iznīdē zālienus. Centra parkos zaļo zonu grūti baudīt, ja salauzta kāja, ejot pa bedrainu celiņu. Jaunajos bērnu laukumos pašlaik uzturēties nav iespējams, jo nav koku, nav ēnas, un virsmas temperatūra sasniedz +50 grādus.

    Par guļamrajoniem - lielākā daļa zemes tur nepieder pašvaldībai, tādēļ tā nedrīkst nodarboties ne ar kādiem labiekārtošanas darbiem. Par to ir atbildīgs zemes īpašnieks.

    AtbildētDzēst
  5. Purvciems, Mežciems, Imanta..... Te zaļuma pietiek, tik nav, kas sakopj, jo salauzti soliņi, bērnu laukumi jāmeklē kur citur, nevis pie mājam

    AtbildētDzēst
  6. daudziem patīk, ka čurā uz galvas un saka, ka silts lietus...

    AtbildētDzēst