piektdiena, 2018. gada 3. augusts

Profesijas, likumdošana un tamlidzigi

Tāds dīvains paradokss - zagļi, laupītāji, kontrabandisti un tamlīdzīgas profesijas ir pastāvējušas jau nu ļoti sen, pat pirms kristietības un 10 baušļiem. Un cilvēki visādos veidos ir pret tiem cīnījušies. Tomēr liekas, ka šī cīņa ir rada Sīzifa akmenim. 
Lai kādus likumus un sodus piemērotu, nekas nelīdz. 
Varbūt jāpieņem kas tāds likumdošanā vai jāmaina kas sabiedrības apziņā, ka šīs nodarbes izzudīs pašas no sevis, jo nerentēsies. 
Tā pēc sausā likuma atcelšanas ASV izzuda alkohola kontrabanda un nelegālās dzertuves - nerentējās, jo bija atļauts. Tā pie mums izzuda 90to gadu rekets, jo likumdošana tika sakārtota tā, ka rekets vairs nerentējas. (Tiesa, reizēm liekas, ka valsts ar savu nodokļu politiku pārņēmusi reketa funkcijas).
Runājot par prostitūciju mūsu valstī. Tā ir un pastāv un pastāvēs, kamēr vien būs pieprasījums. Nezinu, vai kas likumdošanā ir sakārtots šis profesijas jautājumā. Mans novecojies iespaids - Saeima ar šo jautājumu ņēmās kā ar karstu kartupeli mutē un ne pie kā nenonāca. Varbūt tagad kas drusku ir mainījies, nezinu. Sen neesmu pasekojusi notikumiem.
Mans subjektīvais viedoklis - jālegalizē šī profesija ar visām no tā izrietošajām sekām. Ieskaitot aizsardzību pret vardarbību, jo tieši viņas visbiežāk pakļautas vardarbībai no vīriešu puses. Kā es to domāju? Esmu dzirdējusi, internetā lasījusi, ka daudzi vīrieši noalgo viņas konkrētam pakalpojumam, tad nesamaksā un pie viena vēl paņirgājas. Tā tomēr nav pārāk godīgi.
No visa iepriekš minētā - pa druskai jau esmu dzirdējusi, ka kaut kas likumdošanā top darīts, lai vismaz kontrabandu apkarotu. Nesen pat dzirdēju (tiesa, pārbaudījusi neesmu), ka ir legalizēta marihuānas ievešana mūsu valstī medicīniskiem nolūkiem. Tik nezinu, kur medicīnā var izmantot marihuānu. Morfiju jā, bet marihuāna?

2 komentāri:

  1. kārtējais pierādījums Tavai nespējai apskatīt faktus, bet muldēt ar 'kaut ko dzirdēju', 'neesmu pārbaudījusi', 'nezinu'... Tu Google nemāki lietot? pāris sekunžu darbs: tika paziņots, ka mūsu bruņurupuču (kamēr citur tas arvien vairāk tiek atļauts jau reāli) valsts ir 'gatava diskusijai par marihuānas legalizēšanu med. nol.'. Par izmantošanas veidiem pati sameklēsi.
    (likumdošana ir process, kurā, šķiet, šobrīd nekas īpaši nav jāmaina, it kā strādā; jāmaina ir likums/likumi, nevis likumdošana. nezinu :D, vai saprati)

    AtbildētDzēst
  2. Sapratu jau sapratu. tu izteicies pietiekami saprotamā veidā.

    AtbildētDzēst