piektdiena, 2018. gada 24. augusts

Slimīgas pārdomas

Nesākšu čīkstēt un pukstēt par savu saaukstēšanos. Nav jau ārsta kabinets, kur jāizstāsta visas pašsajūtas. Ir tikai dažas pārdomas šajā sakarībā.
1. Nekad nerakstīšos pie kāda ārsta privātpraksē. Cenu starpība jūtama. Poliklīnikā terapeita apmeklējums jau gadiem ir nemainīgais 1,42 eiro. Pietiekami lēti. Analīžu nodošana poliklīnikā - drusku virs 2 eiro, un tām nav jāiet pakaļ - kā gatavas, tā nokļūst pie ārsta.
2. Nekad neesmu spējusi saprast, kādi rūķīši apstrādā poliklīnikā analīzes, jo analīžu pieņemšana ir konveijers un parasti dienas laikā tiek nodotas diezgan daudz analīzes. Pa kuru laiku māsas veic analīžu apstrādi? Un pie tam īsos tempos, jo pēc divām dienām tās ir paveiktas un rezultāti guļ ārstam uz galda.
3. Speciālista apmeklējums ar norīkojumu ir dārgāks, bet pavelkams. Pie kam, ja iet pie sieviešu ārsta, tur veiktās analīzes apmaksā valsts. 
Un tie nav visi bonusi poliklīnikas apmeklējumam. Pie bonusiem pieskaitāms arī tas, ka visi speciālisti ir uz vietas, pie daudziem, saņemot terapeita norīkojumu, var nokļūt uzreiz, bez rindas, pie citiem jāpierakstās rindā, kas nav pārāk liela. Toties nav jāskraida velns viņu zina uz kurieni pa pilsētu ar privātprakses ārsta norīkojumiem pie speciālistiem un analīzēm. 
Lai pie privātdakteriem iet tie, kuriem ir daudz naudas un laika, es palieku poliklīnikā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru