trešdiena, 2018. gada 5. septembris

Televīzijas filma - seriāls Roma

Kā jau iepriekšējā postā solīju, rakstu tagad par televīzijas seriālu Roma, kuru novilku torentos. Seriālam ir divas sezonas. Katrā sezonā ir apmēram 12 sērijas. 
Kopumā seriāls patika. Tas ataino laiku, kad pie varas bija Jūlijs Cēzars, viņa nāvi un varas triumvirāta izveidošanos pēc viņa nāves. Tomēr tam ir arī savi trūkumi.
Ja pirmā sezona pilnībā veltīta Jūlija Cēzara laikam un viņa nāvei un noris līgani un raiti ar secīgiem un loģiskiem notikumiem, tad otrā sezona liekas drusku "saspiesta" laikā un telpā. Otrās sezonas pēdējās trīs sērijas vispār liekas sasteigtas ar domu ātrāk nobeigt seriālu.
Otrajā sezonā nav īsti izskaidrots, kā izveidojās triumvirāts, Kleopatras un Marka Antonija nāves ir parādītas savādāk, nekā mēs to esam pieraduši zināt no vēstures mācību grāmatām. Kopumā otrā sezona ir vājāka par pirmo. 
Katrā gadījumā liekas, ka seriālam atvēlētā sponsoru nauda iet uz beigām un seriālu vispār taisās slēgt. Uz to norāda pēdējo triju sēriju notikumu sasteigums.
Mans iespaids - pirmā sezona ir labāka par otro, otrā ir sasteigtāka un ne tik izsmeļoša notikumos. Bet kopumā seriālu ir vērts novilkt un noskatīties. Protams, to var noskatīties arī jūtūbē, bet tur otrā sezona ir tik klusi ierakstīta, ka labāk vienalga vilkt no torentiem, kur skaņas kvalitāte ir daudz labāka.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru