otrdiena, 2018. gada 18. septembris

Tetovēšanās

Šī tēma ir daudz un dikti pārrunāta ar draugiem. Liela daļa piekrīt manam uzskatam.
Primitīvajām tautām, kuras tetovē savu ķermeni, katram tetovējumam ir sava nozīme un nosaka katras konkrētās personas stāvokli kopienā. Krievijas cietumos (nezinu par citu valstu cietumiem, neesmu dzirdējusi) esošā tetovēšanas tradīcija arī nosaka katras personas stāvokli kopienā un kaut ko pastāsta par pašu tetovēto personu.
Tik tālu tetovēšanās ir izprotama un vietā.
Bet ko domāt par Eiropas kultūras cilvēkiem, kuri sevi notetovē no galvas līdz kājām? Cik man ir zināms, nevienā Eiropas kultūras tautā nav paraduma tetovēties.
Uz šiem notetovētajiem cilvēkiem skatos ar zināmu ironiju. Notetovēts ķermenis (ja vēl tas ir papildināts ar neskaitāmiem pīrsingiem) neslikti izskatās jaunam cilvēkam. Bet, kad iedomājos kā ši ķermenis varētu izskatīties 60 - 70 - 80 gados, kad jau parādījušās vecuma krunkas un mati pilni sirmuma.... Man vienkārši kļūst žēl šī cilvēka.
Un pie viena nekur nekad neesmu manījusi noslieci uz to, ka šāds notetovēts ķermenis varētu pretendēt uz kādu vietu pasaules ranga skaistuļu topā. Manuprāt nu nav šai topā ne tetovēta vīrieša, ne tetovētas sievietes. 
Protams, katrs jau var darīt kā grib, paša izvēle ko darīt ar savu ķermeni un tērēt savu laiku un naudu. Bet, manuprāt, tā ir kāda novirze no normas vai mazvērtības komplekss par savu ārieni.

9 komentāri:

  1. Vai, vai, vai - patiešām tik grūti veltīt 2-3 min., lai pagooglētu? https://ej.uz/6rg3 Ieteikums - pirms sāc rakstīt blogu, iemācies, lūdzu, lietot kaut vai googli

    AtbildētDzēst
  2. Kāds tam visam sakars ar muļķīgo tieksmi sevi notetovēt no galvas līdz kājām?

    AtbildētDzēst
  3. Tieši tāds pats sakars kā ar muļķīgo tieksmi pīpēt un lakt skārdenes!

    AtbildētDzēst
  4. Tu ienāci kašķi pameklēt? Tad varbūt pastaigā pa ielām, varbūt tur kāds atradīsies, kas vēlēsies ar tevi pakašķēties. :)

    AtbildētDzēst
  5. Tā vien šķiet, ka patiešām nepārlasi savu rakstīto, vai piemirstas. Var veikt "mājienu ar bomi" - "Krievijas cietumos (nezinu par citu valstu cietumiem, neesmu dzirdējusi)"

    AtbildētDzēst
  6. Atbildes
    1. tas ir - neesmu dzirdējusi un arī apskatīties pati netaisos... bet to jau mēs tā kā noskaidrojam, ka Tev negribas meklēt, bet gaidi, vai citi ko nepastāstīs komentāros. es ar to samierinos.

      Dzēst
  7. Par pašu tēmu laikam nevienam nav ko teikt, tik aizrādījumi, ka es dažas neskaidrās vietas nepapētu māsā gūglē?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Skaidrs, te ir "smagi ievilkts process". Tā vietā lai pagūglētu, papētītu dotos linkus, mēģina tik kašķēties. Neraksti, ja nespēj paciest kritiku. Pirms raksti, iepazīsties ar tēmu par ko rakstīsi. Papēti to. Varbūt aizņems 3-4 dienas, varbūt 2 mēn., varbūt pusgadu. Vismaz uzzināsi pati ko jaunu, iemācīsies, nevis tikai tupi saki "(nezinu par citu valstu cietumiem, neesmu dzirdējusi)". Kā tev šķiet, varbūt tā būtu pareizāk? Pirms žurnālists publicē kādu rakstu, viņš arī ievāc info, papēta to tēmu dziļāk. Atklāšu noslēpumu - ir pieejamas arī bibliotēkas, ne tikai interneta resursi ;) Reizēm uzvedies kā mazs, izlutināts sīcis.... Atvainojos, ja aizskāru. Izteicu tikai savas domas

      Dzēst