otrdiena, 2018. gada 16. oktobris

Atvasarīgas pārdomas

1. Šodien beidzot pastā saņēmu savu 2.oktobrī no Daugavpils izsūtīto ierakstīto vēstuli. Tik uz aicinājuma bija uzspiests štempelis - "Atkārtots aicinājums". Pilnīga neziņa, kas noticis ar pirmo, jo pastkastīte tiek pārbaudīta regulāri un līdz šim nekādas problēmas nav bijušas. Kas pastam par gļukiem? Kad es gandrīz piecus mēnešus nostrādāju pasta nodaļā, kura apkalpo arī manas mājas iedzīvotājus centrā, šādu misēkļu nebija.
Vismaz tagad atkal beigšu braukāt bez biļetes un godīgi pie vadītāja paņemšu savu biļeti pa nullēm, jo sūtījumā bija arī invaliditātes apliecība.
2. Manas zināšanas daudzos jautājumos ir vispārīgas ar šaubīgām pamatzināšanām. Un es nebrīnos, ka anonīmo brigāde man izsaka būtiskus aizrādījumus. Paldies, ka pēdējā laikā šie aizrādījumi kļuvuši izvērstāki un neaprobežojas ar frāzēm "muļķības" vai "tu neko nesaproti un kļūdies". Tomēr no viņu pacietīgajiem skaidrojumiem daudz kas skaidrāks kļūst. Būtu tikai ļoti pateicīga, ja viņi savos aizrādījumos argumentējot viedokli, kādu linku arī iedotu. Tas atvieglotu saskarsmi pamattēmas jautājumos. Es nerunāju par aizrādījumiem uz drukas kļūdām. Tās jāatrod pašai un jāizlabo.
3. Pat neatceros, kad bijis tik atvasarīgs oktobris. Parasti atvasara dzīvojās septembrī un oktobris bija pilns lietavām un pēc tumsību novembrī līdz pirmajam sniegam, kurš, tiesa gan, ātri pazuda no pilsētas ielām.
4. Nezinu, kā tas ir citos pagalmos, bet mana pagalma kaķi ir ieradinājušies būt bezkaunīgi. Reizēm pa divi trīs guļ uz kādas no malā pieparkotajām mašīnām un tad ar lielām grūtībām dabonami prom, kad saimnieks pats grib mašīnu lietot un kurp braukt. Tā neapmierinātā aizvākšanās no mašīnas un pilnīgs aizvainojums kustībās ir vienkārši fascinējošs savā elegancē. Kaķis tomēr māk būt elegants zvērs.
5. Jā, man kopš kāda laika patīk kaķi.Tie tomēr izskatās un uzvedās kā normāli dzīvnieki. Bet tā suņu sugu daudzveidība...... kur dažs labs no "suņiem" ir sīkāks un sala neizturīgāks par parastu sētas runci. Vēl var saprast, ja šādas klēpja un azotes karikatūras auklē zvērinātas vecmeitas, bet ja normālai ģimenei ir šāda karikatūra no suņa mājās - ko lai domā par saimniekiem?

1 komentārs:

  1. saites... labi, par kādu baigi specifisku lietu iesaitēšu, bet par 2 sekundēs gūglē atrodamu - nu vai zin.

    jā, to mēs jau sen sapratām, ka Tev riebjas mazie suņi kamzolīšos. nu jau pietiks.

    AtbildētDzēst