piektdiena, 2018. gada 12. oktobris

Kokteilis

1. Patīk Staburadzes akcijas ar cepumiem Selga. Šīs akcijas tiek rīkotas katru gadu un akcijās ierindas pircēju var kaut ko vinnēt kā loterijā. Savā ziņā labs mārketinga paņēmiens, lai pirktu šos cepumus. Savā ziņā noliktavas tīrīšana, jo ārpus akcijas ietvariem šie cepumi laikam tiek mazāk pirkti un uzkrājas gan rūpnīcas gan veikalu noliktavās. protams, ne jau katram izdodas ko sadabūt izlozē, bet šie cepumi tad tiek pirkti krietnu aktīvāk. Pati šo akciju laikā pērku šos cepumus un man vienu reizi izdevies vinnēt piecus latus, kad bija šī naudas vienība Latvijā.
2. Patīk un nepatīk vienlaicīgi patreizējā apkures sistēma ar tās sākšanos un beigām. Padomju laikos apkurei pieslēdza jau septembrī un tad kurināja aš līdz maija sākumam. Tiesa, tad bija lētāki komunālie izdevumi un šī apkures sistēma makā negrieza. Tagad apkuri pieslēdz, ja diennakts vidējā temperatūra trīs dienas noturas vidēji 8 grādus siltuma. Un tas var ievilkties līdz novembrim Baltijas jancīgā klimata dēļ. Un atslēgta tiek jau aprīlī tā paša iemesla pēc. Pie mūsdienu komunālo maksājumu cipariem jau lētāk sanāk, bet tomēr. Man patiktos, ja pieslēgtu ar pirmo oktobri neatkarīgi no klimata aiz loga. Bet tās ir tikai manas domas un vēlmes.
3. Prātoju, kā man iestāstīt saviem komentētājiem, ka nerakstu analītiskus žurnālistikas rakstus, bet tikai savas pārdomas par kaut ko. Rakstu par lietām, vietā un notikumiem no sava skatu punkta, kas varbūt reizēm ir nepieņemas citiem. Rakstu atstājot vietu diskusijai un reizēm zināmā mērā provokatoriski. Un manas drukas kļūdas nav viennozīmīgi jānoraksta uz skārdenēm. Es pieļauju drukas kļūdas pat bez tām. Varbūt arī šajā rakstā ir kādas drukas kļūdas pat bez visām skārdenēm.
4. Paldies tiem, kas mani lasa un aizrāda uz drukas kļūdām. Diemžēl pamattekstā es tās izlabot varu, bet neesmu atradusi iespēju tās salabot atbildot uz kādu komentāru.

7 komentāri:

  1. "Tagad apkuri pieslēdz, ja diennakts vidējā temperatūra trīs dienas noturas vidēji 8 grādus siltuma" <- muļķības. Var pieslēgt arī jūlijā vai augustā (ja ir veikta cauruļu un sistēmu pārbaude) tik jābūt mājas iedzīvotāju piekrišanai.

    AtbildētDzēst
  2. nu taču neviens nav apšaubījis tavu viedokli vai domas nekad - par to var strīdēt un diskutēt. tas, ko tauta apšauba ir tas, ka tu nepārzini faktus, kurus var atrast internetā 5 minūšu laikā. kā jau teicu - tu mēģini pierādīt nevis, ka 2x2=4 ir zaļš/zils/sarkans (viedoklis par rezultātu - tas var būt jebkāds), bet spītīgi mēģini iegalvot, ka 2x2=22 (rezultāts ir fakts un tas nav 22!)

    AtbildētDzēst
  3. tas ir apbrīnojami, cik daudz cilvēku vēl domā, ka ir spēkā šie 8 grādi. ir jābūt vairuma (50%+1) iesniegumam, viss. bet nu jā, realitātē tātad visi sēž un gaida šos 8 grādus :D un pat ja ir cilvēki, kas zina, ka var pieprasīt, mājas pensionāres, ja ir vairākumā, tad ir bezcerīgi - tās vecenes labāk nemaksā par apkuri, bet uzvilks biezu jaku, saslims, tad vēl lielāku naudu notērēs aptiekās bezjēdzīgām zālēm... (bet pēdējais variants taču ir daudz jautrāks nekā vienkārši pieslēgt apkuri un justies labi, vai ne)

    AtbildētDzēst
  4. par 'šiem' cepumiem. pirmkārt, nevis 'kā loterijā', bet tā arī ir loterija.
    apraksts tāds, it kā nevienai citai precei nekad nebūtu akciju un loteriju. un jā, noteikti, rūpnīca tik bezjēgā močī cepumus un krāj noliktavās... ziniet, nav jau padomju laiks.

    AtbildētDzēst
  5. Interesanti, kāpēc es neesmu pamanījusi citiem pārtikas produktiem šādas loterijas? Selgas loterija ir vismaz reizi gadā kā motivācija pirkt tieši šos izstrādājumus. Viens no mŗketinga principiem ir rīkot visādas loterijas un akcijas produkcijai, no kuras ātrāk grib tikt vaļā.

    AtbildētDzēst
  6. nezinu, ko un kādos veikalos pērc, bet man nav laika uzskaitīt tās simts preču loterijas, kas notiek gada laikā. maizei mašīna, jogurtam ceļojums, čipsiem laikam nauda utt utt utt

    AtbildētDzēst
  7. Visticamāk, eamu uzsēdusies uz selgas.

    AtbildētDzēst