ceturtdiena, 2018. gada 4. oktobris

Pēc ilgiem gadiem atkal Herkuless

Pēc ilgiem gadiem skatos atkal televīzijas seriālu par Herkulesu un viņa piedzīvojumiem. 
Pirms rakstīt šo,pārlasīju savas iepriekšējo gadu atsauksmes par šo sešu sezonu garo seriālu (atsauksmes var atrast rubrikās Herkuless un filmas) un kopumā konstatēju, ka manas domas par šo seriālu nav īpaši mainījušās. Maz ko varu pateikt kritikas jomā.
Pirms ko izsaku, vēl piebildīšu, ka vilku no torentiem šo seriālu no jauna, jo gadu gaitā mainot kompjus, tas no mana desktopa bija kaut kur pa ceļam noklīdis. Šoreiz nenācās vilkt četras dienas, pietika ar vienu nakti. Jaudīgāks kompis un spēcīgāks rūteris kopā ar internetu.
Šoreiz bez pašām sezonām novilkās arī piecas pilotsērijas. Tās visas bija vairāk kā stundu garas, kamēr pamatsezunu sērijas - pa apmēram 40 minūtēm katra. 
Par seriālu kopumā runājot - uzreiz var just, ka tas ir mazbudžeta seriāls. Daudz kas uzņemts studijā, āra skatos jūtamas vienas un tās pašas vietas. Daudzi kadri filmās atkārtojas. Es nerunāju par ievadkadriem, kas papildinaāti ar pašas filmas nosaukumu un aktieru uzskaitījumu. Runa ir par pašām sērijām.
kaut kas īpatns notiek ar aktieru sastāvu. Seriāla gaitā trīs reizes nomainās aktrises, kas spēlē Herkulesa māti, tāpat trīs reizes nomainās aktrises, kas spēlē Nemezīdu. Toties daudzās citās otrā plāna lomās ir vieni un tie paši aktieri, tik ar dažādu grimu un aktierisko lomu.
Arī sērijas, kurās tiek uzrunāta tauta pilsētā vai ciemā - šīs tautas ir maz, pat pārāk maz priekš tās apdzīvotās vietas, kurā tā tiek uzrunāta.
Tomēr kā atpūtas gabals, kurā nav daudz jādomā līdzi, bet tikai jārelaksējas, šis seriāls ir pietiekami labs. Vērts novilkt gariem ziemas vakariem, kad gribas tikai atpūsties un nedomāt ne par ko citu.

4 komentāri: