otrdiena, 2018. gada 9. oktobris

Šis un tas

1. Nesen Delfos izlasīju ziņu, ka sociālās aprūpes darbinieki taisās streikot. Viņiem tiešām maksā maz. Pat mazāk, nekā medmāsām slimnīcās. Pie viņu individuālās atbildības par katra konkrēta cilvēka aprūpi. Interesanti, kas notiks ar pilsētu ielām un pagalmiem, ja sētnieki un atkritumu savācēji pieteiks diezgan ilgstošu streiku algu jautājumā? Arī šīm profesijām pie viņu darba smaguma un atbildības ir visai mazas algas.
2. Vispār, interesanti, kas notiks Latvijā, kad viss tehniskais personāls sāks streikot un pieprasīt algu paaugstinājumu? Lielo algu bonzas paši sāks darīt to melno darbu, kuru pilda  tehniskais personāls vai arī pie mums saplūdīs kaudze ar viesstrādniekiem, kuriem tehniskā personāla mazās algas liksies milzonīgi lielas?
3. Es nedaudz atkārtojos, bet ir vērts padomāt par algu paaugstināšanu nespecializētajam tehniskajam personālam, lai saplūstu atpakaļ tie Latvijas iedzīvotāji, kuri tieši šī iemesla dēļ braukā sezonas darbos uz ārzemēm. tas ir tikai ieteikums/viedoklis. Nekas cits.
4. Dažu anonīmo komentētāju dēļ man reizēm vispār gribas "piegriezt skābekli" manu tekstu komentēšanai, jo uzrodas tādi, kas tikai meklē kašķi, nevis runā pēc būtības. Bet laikam vēl kādu brīsniņu pacietīšos, redzēs, kā ies.
5. Tomēr esmu pateicīga tiem, kas mani lasa, komentē un reizēm noklikšķina uz reklāmām. Skaidrāks kļūst, kur esmu kļūdījusies un par ko neesmu painteresējusies citos vebsaitos. Pēc katra šāda komentāra pacenšos apskatīties infu par jautājumu norādītajās vietnēs. Ar mani laikam notiek kaut kas apgriezenisks - es skatos un meklēju pēc raksta izvietošanas, nevis pirms. Tā nu sanāk, ka es reizēm visu daru no otra gala.

19 comments:

  1. 5. punktu īsti nesaprotu. Sanāk tā - rakstu, bet pati nezinu ko? Grafomānija piemetusies? Vai arī - filmu neesmu skatījusies, bet viedoklis par to man ir?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. laikam 5jā punktā neprecīzi izrteicos, bet esmu pteicīga tiem, kas man aizrāda un kiek padomāt un paskatīties atbistošos saitus konkrētAJĀ JAUTĀJUMĀ. rEIZĒM PIRMS RAKSTĪŠANAS ESMU PAR SLINKU IEVĀKT ATBILSTOŠĀKU INFU.

      Dzēst
  2. Algas palielināt no kurienes? Primitīvs viedoklis nesaprotot, kā darbojas ekonomika. Ok, paaugstinās algas sētniekiem, līdz ar to arī tavus komunālos maksājumus - būsi ar to mierā?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu bet viņai tak arī bablo palielinās, pofig, ka visiem palielinās un pakalp. cenas augs, bet papīriši ta būs vairāk makā, ar vairāk nullītēm - sekojoši naudas vairāk :D

      Dzēst
    2. Man nav pifig, man arī no kaut kā ir jāizdzīvo, tāpat kā visiem. Ne jau par velti reizēm nākas pirkt lētāko produkciju, kas ne vienmēr ir kvalitatīva diemžēl.

      Dzēst
  3. Nu un gudriniece, no kurienes tad lai ņem pieaugumu sētniekam, medmāsai, socdarbiniekam un vēl pabalstu tev? Naudu piedāvāsi drukāt?

    AtbildētDzēst
  4. nO cikla jabūtu tad būtu. Kā jau reizes vairākas minēju, ja visi tie, kas aizbrauc un sezonas darbiem, tos pa;sus sezonas darbus veiktu še.nodokļi tiktu maksāti še un valsts budžets kaut nedaudz papildinātos vairāk, nekā yagad.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. A vai nevarētu sagadīšanās (nu tā - tīri tikai sagadīšanās) pēc sanākt, ka tad tevis minētais valsts budžets nevis tikai papildinātos, bet arī patērētos proporcionāli maksātāju kvantitatīvajam pieaugumam? :D

      Dzēst
  5. man liekas, ka tev ir ačgārns priekšstats par nodokļiem! Nodokļi nerodas no tā, ka kāds strādā un mēneša beigās ienes kādu summu budžetā. Nodokļi rodas no tā, ka uzņēmums NOPELNA un tad samaksā daļu darbiniekiem algās un daļu nodokļos. tas nozīmē, ka lai būtu nodokļu nauda, par kuru tu pērc kontrobandas cīgas, ir jāvairo pelnoši uzņēmumi nevis sezonas strādnieki! un ja vēl tu iegooglētu un paskatītos nodokļu sadalījumu - kā veidojas valsts budžets, tad beidzot varbūt beigtu rakstīt šādas muļķības!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mums ir dažādi viedokļi par lietām un notikumirm. Viedokļi ir dažādi, bet vai tie abi it ačgārni? neņermos spriest un būt par so'ģi. Es rakstā izteicu tikai viedokli. Vai mēs tādēļ strīd'wsimies?

      Dzēst
    2. tas NAV VIEDOKLIS! Tas ir fakts kā darbojas ekonomika un nodokļu sistēma! tur nevar būt pareizs vai nepareizs viedoklis - tā vienkārši tā strādā un ir! neviens te ar tevi nestrīdās par viedokļiem, bet gan aplamajiem tekstiem par faktiem, kuri ir NEAPSTRĪDAMI FAKTI, bet tu kaut ko murmini par viedokļu atšķirībām.. lai tev būtu vienkāršāk saprast anoloģiju, tu pašlaik strīdies, ka zeme ir plakana un ka 2x2 ir 22..

      Dzēst
  6. Labi, ka Nobela prēmiju ekonomikā šogad jau piešķīra, citādi mana sirds būtu nemierīga

    AtbildētDzēst
  7. varētu padomāt, ka Latvijā kaut kur kaudzē stāv sezonas darbi, kas vienkārši netiek veikti...

    AtbildētDzēst
  8. Veikti jau tiek zemnieku saimniecībās pašu spēkiem un lielu pārgurumu. Par palīdzību viņiem sezonas laikā derētu padomāt.It sevišķi lielajās saimniecībās.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ak jā, pārgurušie nabadziņi. mirst kā mušas.

      Dzēst
    2. es tā jūjtu, ka tev ļoti gribas strīdēties. :)

      Dzēst
    3. Ko nevar celt, to nevar nest. Ja nespēj pavilkt lielu saimniecību, samazini. Ja esi lohs un nespēj nopelnīt naudu lai varētu algot strādniekus, tad izvēlies varbūt citu arodu. Viss ir vienkāršāk par vienkāršu

      Dzēst
    4. neko netaisījos strīdēties.
      anonims jau ir paskaidrojis ekonomisko būtību.
      nesapratu, par kādu palīdzību biji domājusi? valsts (mēs) apmaksātu strādniekus zemnieku saimniecībām??? kas liedz Tavai māsai doties viņiem palīgā? ā, NL maksā vairāk...

      Dzēst
    5. es zinu, ka netaisies strīdēties un māsai neskaitāmas reizes esmu lūgusi palikt še un meklēt darbu še kaut vai lauku saimniecībā, bet tā nu ir viņas izvēla. iespaidot an to ir grūti.

      Dzēst