ceturtdiena, 2019. gada 30. maijs

Arets Paeglis

Zinu, ka daudzi lasītāji mani virtuāli nomētās ar veciem tomātiem un citam tamlīdzīgam lietām. galu galā Arets ir gudrs puisis, Transhumānistu asociācijas biedrs un vēl daudzu citu zinātnisku biedrību biedrs un zinātnisku titulu īpašnieks. Visumā interesants sarunubiedrs. Ir interesanti ar viņu sarunāties, ietusēt kompānijās. Šai ziņā neko sliktu nevaru teikt.
Tomēr sadzīviskā ziņā ar puisi ir problēmas, kuras izjutu pēdējā pusgada laikā. 
Stabila darba nav, tikai piehaltūras par nelielām summām, virtuvē rēķināšanās galvenokārt ar sava vēdera vajadzībām. Pie kam visa ēšana notiek naktīs. Pa dienu vari ko pagatavot - nav apetītes. Bet ir bijuši gadījumi, kad gulēt aizejot izrēķini, ko gatavosi nākoša dienā, bet no rīta konstatē, ka daudzu ēdiena pagatavošanas ingredientu vienkārši nav un nevienam nav naudas, lai nopirktu ko vietā un pagatavotu kārtīgu ēdienu uz vairākām ēdienreizēm. Ir apēsts pa nakti. 
Kompī un ledusskapī puisis dzīvojas naktī, pa dienu guļ un slikti jūtas. Jāpiezīmē, ka slikti jūtas viņš jau no pērnā rudens un mediķi nevar pateikt šīs sliktās pašsajūtas cēloņus, jo pēc analīzēm viss esot kārtībā.
Par savu dzīvošanu, vismaz mūsu koeksitences pēdējos mēnešos, nebija gatavs maksāt, komunālo maksājumu par dzīvokli parāds bija samilzis. Un maksāt kaut pa daļām puisis nebija gatavs. Nav brīnums, ka atbildīgie dzīvokļa īpašnieki viņu vienkārši delitēja no dzīvokļa. Bija apnicis klausīties, ka rītu viss būs un viss nokārtosies.
Viņa prombūtni no savas pašreizējās dzīvesvietas vērtēju dalītām jūtām. 
No vienas puses - bija cilvēks, ar kuru vakaros aprunāties par viskautko, bet no otras puses - klausīties pastāstus, ka rītu viss nokārtosies un būs..... Cilvēks laikam cerēja, ka es vai dzīvokļa īpašnieki visu apmaksās un viņš varēs mierīgi turpināt eksistēt savā zinātnes pasaulītē un ne par ko citu nedomāt.
Ir zināms, ka viņam ir daudz parādsaistību, par kurām vienkārši ir aizmirsts un tās netiek atdotas. Labi, daudz nepārmetīšu šajā jomā - pašai ir daudz parādu, bet man tie ir pierakstīti un pamazām, pa daļām es cenšos tos dzēst no savas nelielās invaliditātes pensijas un šādā veidā daļa jau ir dzēsta. Ja vēl patrāpās darbs, kaut uz laiku, parādu atdošana pasteidzinās.
Bet par Aretu runājot - labāk koeksistences lietās ar viņu nesaistīties. Pilnīgi pietiek ar reizīgām ietusēšanām sabiedriskā telpā,

6 komentāri:

  1. Izklausās, ka tu pati par sevi esi uzrakstījusi - tieši tāda tu izklausies pēdējos pāris gadus saviem lasītājiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nu, Arets šito sit pušu tomēr :) vai tiešām LV vēl ir kāds palicis, kas viņam dod uz parāda kaut ko :D

      Dzēst
  2. Kas tas ir "Transhumānistu asociācijas"? Pats izdomāja un pats vada? Tas vārds un uzvārds ir "Arets Parglis" vai arī pats izdomājis?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Transhumānistu asociācija, cik noprotu, nodarbojas ar zinātnisku izpēti cilvēka mūžīgai dzīvošanai un Arets tikai piedalās šajā organizācijā, neatceros, ka būtu teicis, ka ir vadītājs.

      Dzēst
    2. parglis viņš nav. neteikšu, bet īsto uzvārdu saprast jau nav grūti.
      nevar saprast, vai viņam ir nošķiebta domāšana vai apzināta spļaušana virsū finanšu jautājumiem. diemžēl par pliku pļurkstēšanu par transhumānismu vismaz LV neko nopelnīt nevar.

      Dzēst
  3. Nu tāda bija vecāku izdoma. Un es tiešām pēdējos gadus vairāk cenšos atdot parādus, nekā aizņemties. Visu fiksēju un parādsaistības tiešam neatlaidgi, kaut pamazam, rūk. Daudzi paradi jau ir atdoti.

    AtbildētDzēst