svētdiena, 2020. gada 16. februāris

Dažas pārdomas

1. Kādu laiku atpakaļ atteicos no savu domu paušanas šet, jo ar tam pārdomām sanāca, kā samāca. Tagad mēģināšu izteikties drusku savādāk.
2. Mani kaitina tas, ka pirmspensijas civēks ar nelielu invaliditāti ar grītībām atrod darbu, kuru varētu veikt. Nav jau daudz prasīts - pēc nepilnas darba stundu nedēļas un adekvātas algas. Jo ar to invaliditātes pensiju, kuru piešķir valsts, izdzīvot nevar, Daudziem tā ir zem 100 eiro mēnesi (man drusku pāri), Cerētu kaut minimālās algas līmenī piešķirt. Lai sanāktu gan maksājumi par dzīvokli, gan jel kādi izdevuni pārtikai un citām primāram nepieciešamības precēm. 
Pie viena darba devēji īpaši negrib ņemt darbā cilvēkus ar invaliditāti. Viņiem kaut kāda čakars sanāk.
3.. Bērnu adopcija arī ir smags jautājums. Ir daudzi pāri, kuru dabiskā ceļā nevar tikt pie bērna. Bet bērnunami ir pilni ar vientuļām dveselītēm bez vecāku mīlestības.... Surogātmāšu meklēšana un izmantošana pēc cilvēktirdzniecības izskatās, legalizētas, bet tomēr.
4. Ja paskatās uz clvēku blīvumu noteiktos reģionos, tas būtu jākoriģē gluži vai vietējā mērogā. Tā, lai vietas pietiktu gan neskartai darbai, gan cilvēkiem. Pagaidām izskatās, ka cilvēku iegribu dēļ iet bojā daudzas tādas dzīvnieku sugas, kuras normālā vidē vai apstākļos dzīvotu un dzīvotu vēl ilgi.

4 komentāri:

  1. Izskatās, ka šīs pārdomas ir tapušas zem grādiem - daudz drukas kļūdu, kā arī pazudis 2. punkts.

    AtbildētDzēst
  2. Salaboju kur un kā pamanīju. Šoreiz diemžēl nav tapis zem grādiem. Mana pareizrakstība ieklibo neatkarīgi no grādiem. Nav ar ko ipaši lepoties.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šī arī ir tava atbilde kāpēc neviens negrib tevi ņemt darbā. Un, beidz melot sev, tiklīdz ieraksts ir skaidrā tā nav nevienas kļūdas, bet tiklīdz ir vafelē (visbiežāk) tā pat divus vārdus bez divām kļūdām nespēj salikt

      Dzēst
    2. Galvenais, lai pats tic tam ko saka. Kas zi' - tā vieglāk dzīvot

      Dzēst