trešdiena, 2020. gada 13. maijs

Atgriežoties Ludzā

Vakar ar vienīgo vakara vilcienu Ludzas virzienā (no Rīgas iziet 17.00 ar galastaciju Zilupē) sanāca netīšām iekāpt pavisam modernizētā vagonā.
Pēc izmēriem vagons kā vagons, kā visi, pie kuriem pieraduši. Tomēr atšķiribas pamanāmas uzreiz un lieliem burtiem. 
1. Sabiedriskā tualete - norobežota telpa pašā vagonā. Un tai ir jaunas palīgfunkcijas - vietiņa, kur kur pārpamperot zīdaini, ja ir tāda vajadzība.
2. Lai, sagatavojoties izkāpšanai, no vagona izietu tamburā, nav jārausta durvis. Pietiek nospiest pogu, durvis atvērsies pašas. 
3. Pārejas starp vagoniem daudz caurredzamākas un saplūst ar vagona perspektīvu.
4. Selektorā netika atskaņotas katras esošās un nākošās pietura. Toties bija ekrāns, kurā uzrādījās vajadzīgā informācija. Tas nozīmē, ka pagulēt vilcienā nesanāks, ja negribas nogulēt savu pieturu. Protams, šai situācijā ir izeja - palūgt konduktorei, lai tā laicīgi pamodina.
5. Kas nepierasti - vilciens bija sakombinēts no 2viem sastāviem. Radās iespaids, ka viena daļa ir mums ierastais vagonu iekārtojums, otra daļa - jaunais iekārtojums kā izmēģinājuma variants. 
Katrā gadījumā man nebija iebildumu pret jauno iekārtojumu. Iebildumi bija pret konduktori, kuras atbildes uz jautājumiem par vagona dizainu un tamlīdzīgam lietām bija visai šerpā tonī izteiktas. Radās iespaids, ka viņa ir nikna uz visu pasauli un ko vēl piedevām.
Pie viena - labi ka vakar aptekā nopirku "uzpurni". Tagad visos sab transportos tas jālieto. Tiesa, vakar vizinoties pa Rīgu redzēju arī tādus, kas šo prasību neievēro. Tā pat arī vilcienā.
Ar tiem "uzpurņiem" it kā jau pasargā sevi un citus, bet elpot pagrūti. Esmu no tiem, kas elpo galvenokārt caur muti un tad šis aqizsarglīdzeklis visai nopietni traucē elpošanu. Nu, bet tā jau ir mana īpatnība.
Vel par putniņiem runājot, karantīnas laikā atcelti daudzi autobusa reisi. Uz Ludzu ar ierasto autobusu 14.40 vispār nenokļūt, jo tā maršruts kaut kādas idejas pēc karantīnas laikā sācis braukt uz Rēzekni caur Madonu un tad nu noteikti nevar paspēt uz pēdējo autobusu no Rēzeknes uz Ludzu - tas no Rēzeknes iziet 18.00os, bet tas autobuss Rēzeknē ar savu izmainīto maršrutu ienāk 20.00os. Tā ka visreālākais tomēr ir vilciens, ar kuru nokļūt Ludzā vajadzīgā mirkli.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru