trešdiena, 2020. gada 22. jūlijs

Kāsla metode (Casle)

Klasisks detektīvseriāls, kuru patīk skatīties.
Pēc savas uzbūves atšķiras no Nozieguma skeleta (Bones). Drīzāk gan pēc akcentiem sižetā. Ja tikko minētajā seriālā uzsvars tiek likts uz nozieguma atklāšanas laikā laboratorijā veikto darbu, tad Kāsla metodē zinātniskā darbība aiziet otrā plānā un uzsvars tiek likts uz izmeklētāju pašu saprāta darbu un pareizi vai nepareizi veiktajiem secinājumiem.
Arī šeit katra sērija atspoguļo viena nozieguma atklāšanu. Ir retas situācijas, kad līdz veiksmīgam nozieguma un noziedznieka atklājumam un arestam ar vienu sēriju nepietiek.
Tomēr - abi seriāli it kā papildina viens otru. Katrā seriālā tiek izmeklēts cits noziegums, arī izmeklēšanas metodes ir dažādas. Tomēr abi seriāli nosacīti saplūst vienā atainojot to darbu dažādību, ar kuru palīdzību noziegums tiek atklāts un vainīgais - aizturēts.
Sirsnīgi šķiet arī tas, ka abos seriālos paralēli izmeklēšanas darbam notiek izmeklēšanā iesaistīto personu privātās dzīves peripetijas tā padarot šos personāžus par dzīviem cilvēkiem, nevis tikai par izmeklēšanas mašīnām.
Es šos seriālus skatos Fox un Foxlive kanālos, tulkotus krievu valodā. TV6 arī rāda seriālu Nozieguma skelets (Bones). Taču tur jau ir daudzas svaigākas sērijas atšķirībā no Fox kanālā rādītā un dažubrīd nav skaidrs, kāpēc varoņu privātās peripetijas ir izveidojušās tādas, kā tiek rādītas. Tāpēc labāk izvēlos skatīties šo seriālu TV kanālā Fox, jo pagaidām notikumi risinās loģiskā secībā. Ceru, ka laikam ritot viss nonāks līdz TV6 rādītajiem notikumiem.
Katrā gadījumā iesaku šos abus seriālus. Ir interesanta darbība, nozieguma atklāšanas ceļš un sirsnība. Ka arī tas, ka vainīgo personu parāda/atklāj tikai sērijas beigās pēc mērķtiecīgi un loģiski veiktam izmeklēšanas darbībām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru