otrdiena, 2020. gada 15. septembris

Dažas domas par to, kas pašlaik notiek

  1. Jeburās vēlēšanās jebkura parstija, cilveki tajā, cīnās par varu un visu ar to saistīto. Protams, pa šiem neatkarības gadiem pa lielo ir nomainījušās politiku paaudzes, daudzi vecā kaluma politiķi iz nogajusi mala un nodarbojas ar ko privātu un dzīvo savu, ne pārāk publisku dzīvi. Tomēr daudz kas no Latvijas pirmajiem neatkarības gadiem politikā ir palikuši un vēlētājs parastais bieži putrojas un īsti nezina, par ko balsot. Partiju programmas un turpmākās darbības uzstādījumi tomēr daudz neatšķiras. Visu izšķir sarakstā esošās personības. Vidusmēra balsotājs balso par personālijām, nevis partiju programmām. Zinu, būt par politiķi uz vadīt valsti tā, lai visiem būtu labi un būtu zelta vidusceļš, nav viegls darbs, ne velti viņiem ir tās lielākās algas. Tomēr, pie viena, gribas teikt - nu nelieniet politikā, ja izglītība to neļauj un prasmes ir visai zemas. Tagad, vismaz, LU ir kurss, kurš sagatavo nākamos politiķus, daudz ko var tīri praktiski iemācīties no tiem kolēģiem, kuri jau pietiekami ilgi "sēž" valdībā. Jebkurai profesijai bez izglītības nepieciešama arī praktiskā pieredze. Iegūs visi.
  2. Manuprāt, nepieciešams sakārtot mazpilsētu biežāku saskarsmi ar Rīgu. Vilciens vai autobuss - nu, kāda tur starpība. Savādāk sanāk, ka mazpilsētas zināmā mērā ir atrautas no visiem politiskajiem, ekonomiskajiem un citiem procesiem. Protams, ir telefona sakari, bet problēmas jau tas neatrisina. Tas ir dudzšķautnains jautajums. Arī darba jautājums. Daudzi no vienas mazpilsētas brauc uz citu, tuvako mazpilsētu, lai atrisinātu šo darba jautājumu. Vai ir tik grūti mazpilsētās atvērt kādus valstij būtiskus uzņēmumus? Vai arī piešķirt šīm pašvaldībām līdzekļus kādas programmas izstrādei? Kā arī beigt bezjēdzīgo taupīpas režīmu un palielināt sabiedriskā transporta kustību starp pašvaldībam, pilsētām Latvijā? Ja nepietiek ar pasažieru iemaksām, vi tad mūsu valsts ir tik nabaga, ka nevar līdzfinansēt satiksmi valstī?

5 komentāri:

  1. netaisos maksāt no nodokļiem par tukšu busu braukāšanu starp ludzu un balviem...

    AtbildētDzēst
  2. Pie pašreizējās sabtransporta sistēmas iedomajies, ka tev darba darīšanās bez personiskās mašīnas lietojot tikai sabtransportu būtu jānokļūst no Ludzas uz Balviem, pēc uz Valmieru, tad uz Salaspili, vēl uz Neretu, Termiņš - divas dienas. Kāds būtu tavs risinājums?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nedzert un nepīpēt. Par ietaupīto naudu iegādāties auto

      Dzēst
  3. Varu nedzert un nepīpēt, bet auto vienalga netaisos iegādāties. Jau no jaunības gadiem nevelk tā stūrēšana. Ja tomēr iegādāšos to auto, tad ar visu šoferi komplektā.

    AtbildētDzēst
  4. P.S. Tavs domu gājiens ir foršs, bet ko darit tiem, kuriem ar ro naudu ir pašvakāk un cigarešu un alkohola izdevumu uzkrāšana vienalga nedos vēlamo rezultātu, jo ieguls citās, saimniecībai nepieciešamās lietās? Un var gadīties, ka šī nauda sakrājas krājēja bēru izdevumiem? Ko teiksi šajā gadījumā?

    AtbildētDzēst