trešdiena, 2021. gada 1. septembris

Mārtiņš Kotāns


Šis ir pirmais mēģinājums rakstīt nekrologu. Ņemiet par labu, sapratīs, kas gribēs saprast.

Svētdienas vakarā uz mākoņa maliņu 52 gadu vecumā aizceļoja sens paziņa, draugs, dēla pirmais vēstures skolotājs Mārtiņš Kotāns. Ziņa par to parādījās vakar feisbukā, rakstu tik šodien - vakardien' ziņa bija "jāsagremo".

Nepārrakstīšu še biogrāfijas datus - vai tie ir tik būtiski?

Varu pateikt tik to, ka bija lielisks tēvs saviem diviem dēliem.

Mārtiņam bija ļoti plašas zināšanas vēsturē, ar tām labprāt dalījās. Savos stāstos par vēstures tēmām - aizrautīgs stāstītājs; tik aizrautīgs, ka jebkuram, pat vēsturei blakus nestāvošam cilvēkam, radās vēlēšanās "rakt dziļāk un tālāk" šajā lauciņā.

Daudz zinošs arī citās jomās. Un Cilvēks. Cilvēks, kuram reizēm pietika tik pasmaidīt, lai blakusesošie sajustos savējie un iederīgi pasaulē un vidē.... 

Vienmēr mierīgs, laipns un smaidīgs. Cik sanāca komunicēt - nekad nerunāja asos un augstos toņos. Sarunas laikā - kur nozuda stresa pilns kašķa tonis?

Intereses? Bez vēstures, citām ikdienas steigas būšanām - atslodzei zinātniski fantastiskā, fantāzijas literatūra un filmas. Arī šajā lauciņā gandrīz vai enciklopēdiskas zināšanas. 

Vispār, mēs - viņa draugu "stūrītis" no F&F biedrības - reizēm sarunās par žanra tēmām Mārtiņa viedokli atstājām kā noslēdzošo, objektīvāko.

Mārtiņa iztrūkums komunikācijā būs jūtams uz ilgiem laikem...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru