pirmdiena, 2013. gada 5. augusts

Mēs UniCon 2013'ā

Pilnā atskaites versija ar Laumas Klintsones papildinājumiem un labojumiem tuvākā laikā tiks publicēta LFFB vietnē, bet pagaidām piedāvāju šeit iepazīties ar manu, neapstrādāto, pasākuma redzējumu.
Piedalījāmies 03. – 04.08.2013. anime un kospleja cienītāju pirmo reizi rīkotajā UniCon 2013 VEF kultūras pilī prezentējot biedrību un lomu spēles.
Ko mēs tur darījām:
1.       Mums bija savs stends, kurā izstādījām mazu daļiņu savas bibliotēkas krājumu, kā arī piedāvājām interesentiem radīt tēlu, kura aprakstu vai zīmējumu atsūtīt uz LFFB e-pastu. Šos – radītos – tēlus vēlāk piedāvāsim kādai no pašmāju rakstniecēm izmantot kādā no saviem daiļdarbiem.
2.       Sestdienā tika stāstīts publikai, kas ir LARP’s.

3. Svētdienā publika tika iepazīstināta prezentācijas laikā ar LFFB, ko tā dara un kāda ir tās vēsture.
4.    Svētdienā tika novadīta arī viena kabineta spēle.
Darbošanās stendā, sarunas ar interesentiem, lielas, bija auglīgas. Likās, mums izdevās ieinteresēt cilvēkus. Tie, kas vadīja kabineta spēli, arī likās apmierināti ar galarezultātu. Lauma Klintsone par pašas vadīto LFFB prezentāciju izteicās kritiski – vērtējot, kas un kā ir pastāstīts.
Mūsu, LFFB un tuvāko draugu, kritiku izpelnījās Vilhelmīnes Ozoliņas vadītais stāsts par to, kas ir LARP’s. Prezentācijā līdz galam tā arī netika paskaidrots, kas ir larps. Grūti nācās prezentācijas laikā „izspiest” paskaidrojošas atbildes.
Par paša pasākuma kopiespaidu runājot:
Bija ne tikai mūsu prezentējošais stends, bet arī suvenīru tirdzniecības vietas, spēļu tirdzniecības veikalu prezentējošās vietas, kospleja konkursi, Warhammer’a un MTG turnīri, anime filmu skatīšanās vietas, Play Station spēles uc. Viss tas norisinājās praktiski visos trīs VEF’a kultūras pils stāvos. Piedalījās viesi no citām valstīm.
Prieks, ka viņiem izdevās. Prieks, ka bija tik liela darba brigāde, lai to visu saorganizētu – kopskaitā likās, ka varētu būt apmēram tik pat daudz cilvēku, cik biedrībai sarakstā. Un – pirms pasākuma viņiem tiešām bija ļoti lieliski izstrādāta mārketinga, reklāmas politika, ko pierādīja patiesi LIELAIS apmeklētāju pieplūdums. Mums šis lauciņš ir nu ļoti švaks un jāattīsta kārtīgi.
Krāšņi kospleja tērpi žilbināja un priecēja. Cilvēki tiešām bija centušies.
Pamanītie mīnusi – nebija redzamās vietās izkārta programma ar to, kas un kur notiek. Tā parādījās pirmās dienas otrajā pusē, kad vadītāji bija izlasījuši vietnē facebook pirmos komentārus par pasākumu un ņēmuši vērā aizrādījumu par šo iztrūkumu. Norādes ar to, uz kurieni jādodas, lai nokļūtu kādā no norises vietām, bija ļoti mazas, grūti pamanāmas un visas viennozīmīgi angļu valodā. Arī vadītāju uzrunas publikai pamatā angļu valodā, retu reizi tika pāriets uz krievu valodu. Ieteikums – nākošajā gadā šīs uzrunas sagatavot divās valodās.
Fona mūzika stendu telpās bija par skaļu. Reizēm skraidīja meitenes ar megafoniem, lai skaļi informētu sanākušos par to, kas kur notiek, bet diemžēl arī megafons nepalīdzēja sadzirdēt. Bija skaidrs, ka meitenes kaut ko saka, bet ko?
Nebija pārdomāts ar ko nodarbināt publiku, kura, apskatījusi notiekošās aktivitātes neatrada līdz galam savu vietu tajās. Jo īsti darīt bija ko tiem, kas bija nākuši uz konkrētām norisēm pasākuma ietvaros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru