sestdiena, 2015. gada 12. septembris

Sporta nakts 2015

Vakar, 11.septembrī no plkst.16.00 līdz 22.00 Rīgā notika Sporta nakts 2015 pasākumi. Norises vietas - skvērs pie Operas, laukums pie Brīvības pieminekļa, Bastejkalns un Kronvalda parks. 
Ap 19.00 nolēmu aiziet līdz Operas skvēram un tur un tuvajā apkārtnē apskatīties, kas notiek un kādi ir ieplānotie pasākumi. Uz Operas skvēru devos ar nelielu līkumu caur Vērmaņdārzu. Tur izdevās pavērot ar sportu nesaistītu pasākumu - kārtējo reizi krišnaīti savu "Harē Krišna!" skandinot lēkāja parkam cauri. Šoreiz viņus pašu lēkāšana īpaši uzjautrināja, jo lēkāja viņi un skandēja savu skandējamo ar īpašu azartu un jautrību.
Kad nonācu pie Operas skvēra, pavēroju tur notiekošās aktivitātes, kanālā notiekošo, pie Brīvības pieminekļa notiekošo un ieklīdu arī nedaudz Bastejkalnā pavērojot tur notiekošo. Līdz Kronvalda parkam neaizgāju, man pietika ar tām lokācijām, kurās biju.
Šoreiz, atšķirībā no Baltās nakts nedēļu iepriekš, bija organizētības un svētku sajūta. Operas skvērā bija dažas tirdzniecības teltis, bet pamatā notika suņu skriešanās sacensības - tie skrēja un lēca pakaļ rotaļlietai lidojošais šķīvītis, svarcelšanas demonstrējumi ar stieņu un tiem pievienotu svara disku cilāšanu, galda hokeja spēles pusaudžiem, kanālā varēja pavērot laivu braucējus. 
Pie Brīvības pieminekļa notika mūsu spēkavīru sacensības. Es trāpījos uz brīdi, kad viņi sacentās tālbraucēju fūres (bez kravas piekabes) vilkšanā. Turpat laukumā vēl varēja uzspēlēt tenisu. Bija arī sporta inventāra tirdzniecības teltis, kas tur stāv, manuprāt, jau kādu nedēļu - kopš Rīgā notiek basketbola čempionāts.
Bastejkalnā pārsvarā bija pārtikas tirdzniecības vietas - kafejnīcas, kurās pasākuma apmeklētāji varēja nobaudīt ko veselīgu. Bija arī mediķu telts, boksa rings - tajā puikas varēja pamēroties spēkiem boksā ar īstiem boksa cimdiem, arī šeit atradās vieta galda hokeja spēlei. Kanālmalā redzētu stendu, kurā bija uzskaitītas airēšanas sacensību komandas, braucienu un laiku uzskaitījums. Laikam jau uz airēšanas sacensībām biju nokavējusi.
Pamanīju arī teltis, kurās reklamēja Jelgavas pilsētu, paraolimpisko spēļu norisi. 
Man pasākuma organizācija patika, kaut arī neesmu sporta cienītāja. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru