trešdiena, 2015. gada 23. septembris

Niro Vulfa mistērijas

Novilku torentos Niro Vulfa mistērijas (A Nero Wolfe Mystery). Ir divas sezonas. Pirmajā 11 sērijas, otrajā - 12 sērijas. Garums kā nu kurai - dažai stunda ar astīti, citai - 44 minūtes ar astīti. Man šis seriāls patīk. Biju to fragmentāri reiz skatījusies mūsu TV, tad nesen (apmēram gadu atpakaļ) YouTub'ē. Tagad nolēmu noskatīties bez kādas starpniecības un vienu sēriju aiz otras, kā tas sezonās paredzēts.
Niro Vulfs ir privātdetektīvs, kurš reti kad iziet no mājas. Pārsvarā visu apkārtklaiņošanas un informācijas ievākšanas darbu dara viņa palīgs Ārčijs Gudvins. Niro Vulfs - talantīgs detektīvs, izsmalcināts gardēdis. Viņa palīgs Ārčijs Gudvins - talantīgs izpildītājs, kas pats arī mak daudz ko atklāt, un pie viena smukulītis un meitu ģēģeris. Bez Ārčija Gudvina Niro Vulfam ir vēl palīgi, bet tie ir tikai garāmejoši. Kolorīts ir Niro Vulfa pavārs - talants savā arodā.
Katra divu sezonu sērija ir konkrēta izmeklējama situācija un varoņu rīcība šajā situācijā. Prieks skatīties aktieru spēli un seriālu kopumā. Iesaku. Tas, ka daudzi palīglomu aktieri dažādās lomās dažādās sērijās ir vieni un tie paši, netraucē. Galvenais ir sērijas sižets.
Pēc pēdējās sērijas noskatīšanās  paliek sajūta "un tas ir viss?". Gribas vēl. Žēl, ka tikai divas sezonas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru