trešdiena, 2015. gada 19. augusts

Krišnas apziņas templis

Pati, līdz ar daudziem citiem, esmu pasmīkņājusi par raibu, indiešu tradicionālajos tērpos tērptu laužu pulciņu Rīgas iekās kas ar plakātiem, bungām un citiem sitamajiem instrumentiem klīst pa pilsētu skaļi saucot Hare Krišna. Tāpat esmu griezusies prom no viņu grāmatu izplatītājiem. 
Tomēr tas mani nav traucējis savulaik stāvēt rindā pēc viņu bezmaksas pusdienu izdalīšanas punkta. Un ievērot visai raibo publiku, kas stāv šajā rindā; dažs pat no 7-iem rītā, kaut arī punkts atveras 9.00. Tā darba laiks gan stāv rakstīts līdz 11.00, bet parasti jau ap 10.00 visa izdalīšana jau ir beigusies - izsalkušo ir vairāk par piedāvājumu, kas sagatavots tekošai dienai. Jūlija mēnesī vien ir pabaroti 3194 izsalkušie.
Templis atrodas uz Krišjāņa Barona ielas 56. Tā pagrabstāvā atrodas ar indisku un ne gluži indisku nieciņu pārdotuvi. Pirmajā stāvā ar ieeju no ielas - bezmaksas pusdienu izdales punkts. Pusstāvu augstāk - pa labi zāle viņu dievkalpojumu noturēšanai, pa kreisi - ēdnīca divos stāvos ar tīri veģetāru ēdienu. Jāsaka, tīri garšīgi. It īpaši, ievērojot kristiešu gavēņa laiku ēdienu pliekanumu, te var sātīgi paēst un nemaz par gaļu nedomāt. Abi dievi būs apmierināti.
Svētdienu reliģisko ceremoniju klāstā iekļautas arī bezmaksas veģetārās pusdienas. Uz svētdienas dievkalpojumiem var ierasties visi interesenti. 
Es vairāk citu reliģisku vietu (labi, ir vēl pareizticīgo klostera mūķenes - klosteris atrodas uz Aleksandra Čaka ielas netālu no Pērnavas ielas, kur arī izdala bezmaksas pusdienas), kurā kaut nedaudz mēģinātu pabarot izsalkušos. 
Krišnaītisms nav mūsu reģiona reliģija, bet cienīsim to, ko viņi no laba prāta dara Rīgas iedzīvotāju trūcīgākā slāņa labā.

4 komentāri:

  1. Krišnaītisms nav reliģija, bet sekta. https://www.youtube.com/watch?v=7OYpsYGcgdA

    AtbildētDzēst
  2. Noskatījos videoierakstu, skaidrāks tapa. Tomēr, tas kā viņi palīdz videi, kurā patlaban atrodas, nav noliedzams. Un - no katra brīvs gribas un izvēles ir pieslieties sektai vai nee. Arī Kristietisms pilns ar sektām, no kurām tikai dažas ir legalizētas un ietilpst kopīgajā kristietisma saimē.

    AtbildētDzēst
  3. Viņi tik pozitīvi skraida pa ielām un dzied :) Ieraugi šos un pilnīgi vai smaids atplaukst :) Atceros, ka kādreiz šie pa ielām līdzi staipīja ratos iejūgtu bulli :)

    AtbildētDzēst
  4. Tad tad bullis ir bijis krietni pasen. Katrā gadījumā es viņu neatceros.

    AtbildētDzēst