otrdiena, 2015. gada 15. septembris

VDEĀK

Šodien aizdevos līdzi paziņai uz Veselības un darbnespēju ārstu valsts komisijas Rīgas specializēto nodaļu Ventspils ielā 53, Rīgā iesniegt dokumentus invaliditātes piešķiršanai. It kā jau nekas sevišķs, varētu arī aiziet pati - viņa nav garīgi atpalikusi un visādi citādi smagi garīgi traumēta. Vienkārši pārlieku jūtīga un depresīva, un no pēdējās depresijas netiek ilgstoši vaļā. Pēc tam mēs abas taisījāmies vienkārši paklenderēt un apskatīt Pārdaugavu, ko sen neesam darījušas. Lietus izjauca visus nodomus un pēc iestādes apmeklējuma vienkārši devāmies uz mājām papļāpāt.
Pati dokumentu iesniegšana bija vienkārša. Nācās nodot iestādei jau iepriekš laicīgi sagatavotus dokumentus un slimības lapu. Pie viena uzrādīt pasi un uz vietas bija jātop nofotografētai. Un jāuzraksta iesniegums ar lūgumu piešķirt invaliditāti. Pretī tika saņemta lapiņa ar telefona numuru, pa kuru jāzvana pēc nedēļas, lai uzzinātu - kurā dienā jādodas pakaļ invaliditāti apliecinošiem dokumentiem. 
Viss process neaizņēma daudz laika. Apmēram 15 minūtes. Apkalpošana bija kvalitatīva un kompetenta. Uz visiem jautājumiem tika sniegtas atbildes. 
Tiesa, nezinu, kāda apkalpošana un laika apjoms ir tajās telpās, kurās noformē invaliditāti citiem veselības traucējumiem. Laikam jau arī kompetenti. Katrā gadījumā, nav nepatīkamas pēcsajūtas pēc komunicēšanas ar iestādes darbiniekiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru