sestdiena, 2021. gada 3. jūlijs

Par visu ko

 Nedaudz atkārtošos tai ziņā ka daudz kas no manis zemāk teiktā ir sastopams feisbukā un šeit. Būs laikam paplašināts variants.

1. Mani apbēdina šo laiku ģērbšanās stils. Pa ielu staigājot - viss liekas tik nonivilēti vienveidīgs un ikdienišķs. Par padomjlaikiem teica, ka tolaik visi bijuši vienveidīgi un pelēki, apmēram vienās krāsās. Tomēr tas īsti nav pareizi. Tagad šo vienveidību un pelēcību var sastapt daudz vairāk. Agrāk meitenes, sievietes pašas šuva, pasūtīja šuvējām vai cītīgi pastaigājās pa apģērbu veikaliem lai tik radītu sev kleitu vai kādu citu apģērba gabalu, kas būtu pietiekoši krāšņs un tai pat laikā vienkāršs - pašai papriecāties un citiem parādīt izejot uz ielas kaut uz veikalu aizejot pēc dienišķās desas. Tagad kk visi pa humpalām (saprotu jau - tur ir lētāk) vazājas, retāk pa citiem veikaliem pērkot ko mugurā velkamu. Tik tas viss kaut kā unificējas līdz dažādu veidu džinsiem, retāk kādu kleitu vai ko citu. Un kopaina sanāk gauži vienveidīga. Pie viena uz ielām arvien biežāk sastopami nesportojoši cilvēki sporta tērpos vai sievietes drēbēs, kuras var mierīgi attiecināt uz apakšveļu vai ērtu mājas tērpu. Un - neesmu sastapusi meitenes gaisīgās kleitās dodoties kurp sev vien zināmās gaitās. Vasara ir tas laiks, kad var iziet ielās parādot savu krāšņumu un dvēseles lidojumu, vasarā taču nav jātuntulējas siltumam. Jaunatne kaut kā piemirsusi zaļo zāli un seklo jūru. Saprotu jau ka visiem ir kādas problēmas un maz naudiņas. Bet vai tāpēc jāatsakās no kaut kā laba un saulaina? Nu nedrīkst sevi norakt mīnusos tikai tāpēc ka ir kādas problēmas. Problēmas ir jārisina, bet tās risināt ir vieglāk kad dvēsele dzied un apkārt ir skaistums gaisīgās kleitās un labā noskaņojumā.

2. Par citām minoritātēm vēl gribu piebilst. Visos laikos tauta parastā pret tām ir attiekusies lojāli. galu galā seksuālā minoritāte ir ģenētisks klikšķis, kurš rada nesaskaņu starp ārējo un patieso. Attiecināms uz to, ka ir arī citas dažādas retas ģenētiskas mutācijas, kuras cilvēku padara atšķirīgu no citiem. Valsts politika pret šiem citādajiem - kā nu kuro reizi. Bet cik bieži tauta parastā neņem vērā oficiālo valdības redzējumu! Šīm minoritātēm principā ir visas cilvēktiesības - iespēja dzīvot sabiedrībā, iespēja strādāt, izklaidēties u.tml. Vienīgi laulības institūts - kā kurā valstī. Jo laulības institūta pamatbūtība - bērnu radīšana. Pēc noklusējuma - arī pienākums lai tauta pastāvētu un plauktu. Sakiet, kā viendzimumu pāros var dzimt bērni?!  Nu labi, paņems bērnus adopcijā. Bet - ja nebūs vispusīgi atbalstīts tradicionālais divu cilvēku attiecību modelis, bērnu namu bērni pamazām tiks pie juridiskām ģimenēm, daudzi bērnu nami pamazām kļūs tukšāki un tukšāki. Arī valsts iedzīvotāju skaits samazināsies tik daudz, ka pamazām izmirs veselas nācijas un tautas. Šai ziņā paldies mūsu valdībai, kura viendzimumu laulības neatzīst tādējādi aizstāvot tradicionalitāti un zināmā mērā neļaujot tautu izmiršanas riskam. Kāda palīdzība no valsts puses ir ģimenēm ar bērniem - tas jau ir cits jautājums. Kā arī tas cik nu kurā ģimenē ir bērnu - tā nu ir pašu izvēle (es nerunāju par tiem pāriem kuriem objektīvu iemeslu dēļ ir problēmas bērnu radīšanā un audzināšanā). Tad kāpēc šī viena minoritāte, kura pasaulē tiešām ir krietnā mazākumā (ne jau katrs bērns piedzimst ar kādām nebūt gēnu deformācijām), uzspiež sevi kā normu situācijā, kad pret viņiem jau tāpat izturas normāli un profesionālā, sadzīviskā jomā viņus liek mierā un uztver kā normālus līdzcilvēkus nelienot viņu guļamistabās? Galu galā guļamistaba ir katra privāta, intīma teritorija kurā bez īpašas motivācijas nevienu iekšā nelaiž.

3. Viss šitais cirks ap Coron'as vīrusu un potēm pret to jau ir apnicis un nogurdinošs. Nu cik var ņemties. Nu, ja tas vīruss ir, pieņemsim mērus lai no tā izvairītos, stiprināsim imūnsistēmu, saprāta robežās un bez pārspīlējumiem izvairīsimies no riska saslimt. Izvērtēsim cik nu ļoti katrs ir gatavs potēties. Un miers mājās. Nu nav ko meklēt visā tajā sazvērestības teorijas. It kā valstu vadītājiem nebūtu cita ko darīt kā visu laiku pret kaut ko sazvērēties. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru