ceturtdiena, 2021. gada 1. jūlijs

Raibs jūklis jūlija sākumā

  1.  Vel par praidu. Lasu visu to viedokļu jūkli feisbukā un pamazām sāku nonākt pie secinājuma (un tas ir dziļi subjektīvs viedoklis) ka valsts pārstāvji akceptējot praida norisi dziļi aizstāv tradicionalitāti cilvēku attiecībās. Tūlīt paskaidrošu. Sakarā ar coron'as vīrusa izplatību valstī tiek veikti dažādi pasākumi iedzīvotāju aizsardzībai no šī vīrusa. Tiem var piekrist, var nepiekrist - katra subjektīvais viedoklis. Pasākumu vidū arī dažādi pulcēšanās noteikumi, ierobežojumi. Toties praids - lūdzu pulcējaties. Mans subjektīvais viedoklis - lai jau seksuālās minoritātes pulcējas, lai jau pakļauj sevi saslimšanas iespējamībai neņemot vērā saslimšanas un mirstības statistikai. Ir viedoklis, ka šī valsts attieksme - gan jau pie saslimšanas riska kāda daļa saslims pietiekami stipri, lai nebūtu atpakaļceļa: valstij ir vajadzīgas normālas ģimenes, šādi, demokrātiskā ceļā, taps tikts vaļā no nevēlamajiem. Nu, tāds iespaids radies.
  2. Ir īsti nekorekti spriest par vīrusa vispasaules izplatību, ja nekur neparādās ziņas par to, kas ar vīrusu notiek Centrālamerikā, Dienvidamerikā, Āfrikā, Madagaskarā, Austrālijā. Par ASV nav īsti skaidrs - cik lielu tās teritoriju ir skāris vīruss, par Krieviju tas pats. Pēc masu mēdijos sastopamās informācijas - vīruss "pastaigājas" pa Eiropu, daļēji pa Arābijas pussalas ziemeļiem. Un viss. Tāpat kā daudzas slimības iepriekšējos gadsimtos.
  3. Savā ziņā divi Pasaules kari, kas stipri paplosīja Eiropu, par pasaules kariem manuprāt nosaukti drusku nekorekti. Manā skatījumā - ja jau Pasaules karš tad tajā jāpiedalās visai planētai. Ne tikai Eiropai. Labi, Otrajā pasaules karā piedalījās ASV, Japāna. Un viss. Pērējā pasaule krāmējās ar savām, ar karošanu nesaistītām lietām. Savā ziņā eiropiešu lielummānija. Es neapgalvoju, ka abi kari bija žēlsirdības misija, nē. Tie radīja tādus postījumus ka maz neliekas; un kur vēl cilvēku upuri.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru