trešdiena, 2013. gada 3. jūlijs

Varā esošie

Gribu tikai un vienīgi paust viedokli. Viedokli par atkarību un neatkarību.
Neatkarīgi savā ziņā ir tikai pie politiskās un ekonomiskās varas ruļļiem esošie. Viņiem pietiek varas un resursu šai neatkarībai. Pārējie - viņu maizē un žēlastībā esoši. Nu, varbūt daļēji neatkarīgi ir tie, kas dzīvo, pārtiek no savā saimniecībā esošiem resursiem.
Kāpēc šāds viedoklis?
Valstis ir krāsaini pleķīši zīmējumā, ko sauc par politisko karti. Šie pleķīši attēlo tās teritorijas, kurā valda tie politiski spēki, kas nu kurai teritorijai ir - karaļi, šeihi, parlamenti to dažādās formās. Ir vēl ekonomiskās impērijas. To krāsu pleķīši zīmējumos, kurus sauc par ekonomiskajām kartēm, ne vienmēr sakrīt ar zīmējumu politiskajās kartēs. Ļoti bieži tie ir atšķirīgi. Šajās impērijās valda tie, kuriem pieder attiecīgā ekonomikas niša - banka, komercuzņēmums vai kas tamlīdzīgs.
Šīs varas elites tad nu ļauj mums dzīvot un strādāt viņu pārvaldītajās teritorijās un uzņēmumos. Dzīvot un strādāt viņu labā. Likumus dzīvošanai, strādāšanai, samaksu par padarīto un dzīvošanu - nosaka viņi. Mums "jāēd, ko dod". Likumus un visu pārējo uz šīs mazās, zaļās planētiņas pieņem neliels cilvēku kopums salīdzinājumā ar to, cik cilvēku vispār uz planētas iekārtojušies un dzīvo.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru