pirmdiena, 2018. gada 22. oktobris

Šis tas šodienai

1. Arvien vairāk sāku cienīt mūsmājas kaķeni Freiju (viņas bildes var atrast še rubrikā lietas). Kad es te pavasarī ievācos, viņa naktīs gulēja kopā ar mani vienā istabā kādas pāris nedēļas. Pēc tam, kad apgāzos ar fizisku saaukstēšanos, viņa gulēja manā istabā naktīs krietnu laiku, līdz sāku justies labāk. Tagad, kad pie mums uz nedēļas nogalēm no Tartu atbrauc dēla jaunā pasija, kaķene viņas klātbūtnē vien turas un naktīs guļ meitenes kājgalī. Izskatās, ka mēģina palīdzēt iedzīvoties un justies labāk. Mums abām. Pie viena ļoti labi māk parādīt, kas viņai uz doto brīdi vajadzīga - pārtika vai kaķa tualetes nomaiņa. Arī pasēdēšanai uz balkona viņa atradusi veidus, kā darīt zināmu savu vēlmi.
2. Puikas jaunā pasija ir amerikāniete, kas studentu apmaiņas programmā mācās Tartu. Viņi iepazinās caur internetu. Kad viņa atbrauc, meitenes rosīšanās mājās man liek justies neērti un viņas iespaidā pa nedēļas vidu rosos daudz vairāk, nekā līdz šim. Katrā gadījumā viņa uz mani iedarbojas ļoti pozitīvi. Mūsu sarunas? Mana švakā angļu valoda plus gogles tulkotājs. Kaut kā jau saprotamies un man vārdu krājums papildinās. Latviešu valodu viņai iemācīs puika pats. Viņš tikai priecājas, ka mēs saprotamies un varam kaut ko kopīgi izdarīt. Un nevajag trešo cilvēku par tulku. un pēc visa spriežot, tad kad puika uz dažām dienām aizlidos uz Hārvardu dažas lekcijas nolasīt, meitene brauks tāpat brīvdienās šurpu, jo jūtas kā mājās. Pieņēmuši viņu un iemīļojuši esam mēs visi.
3. Pamazām revidēju še savas mantas, jo tad, kad atbrauks māsa, atkal kāda daļa būs jāatved šurpu. Biju atvedusi pašu nepieciešamāko, bet tas jau novalkājas.
4. Paldies anonīmajiem lasītājiem, jo viņu kritikas iespaidā manos tekstos parādās mazāk kļūdu un teksti arī kļūst sakarīgāki. Vismaz man tā liekas. Un paldies tiem, kas reizi pa reizei noklikšķina uz reklāmām manā blogā.

9 komentāri:

  1. Nezinu vai tā ir drukas vai nezināšanas kļūda, bet vārds "arvien" rakstās kopā.

    Prieks, ka atkal var komentēt anonīmi

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tā ir drukas kļūda, paldies, ka norādīji. mēģināšu atrast un salabot.

      Dzēst
  2. Vai es saprotu pareizi - tavs dēls lasa lekcijas Hārvardas universitātē?. Atsaucoties uz šo "tad kad puika uz dažām dienām aizlidos uz Hārvardu dažas lekcijas nolasīt". Ja tā, tad ziņkāre un zinātkāre urda pavaicāt kādā jomā viņam ir attiecīgais (un kāds grāds)? Vai viņš ir vieslektors vai asoc. prof. (māc šaubas, ka būtu prof., bet ej nu sazini)?

    AtbildētDzēst
  3. Tu esi sapratis pareizi - dēls lasīs divas lekcijas Hārvardā. Ber viņš ir filozofijas maģistrs. Puika šo godu izpelnījās ar saviem podkāstiem amerikāņu publikai runājot par notikumiem šeit un vispār par postpadomju un padomju laikiem. Savos podkāstos viņš ir runājis arī par svaigākiem notikumiem Krievijā un galarezultātā viņam ir liegta iebraukšana Krievijā. Un tas tikai tāpēc, ka viņš klausās krievu ziņas un runā uz amīšiem par šīm ziņām un notikumiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kā tavam dēlam ir vārdā, uzvārdā? Ja reiz ir kā tu raksti, tad domāju, ka viņam nevajadzētu būt problēmām atklāt savu godavārdu. Vēlos nedaudz pameklēt info par viņa akadēmiskajām gaitām, ieintriģēji mani

      Dzēst
    2. Paguglēju pēc dēla vārda un uzvārda, bet tur par viņa akadēmiskajām gaitām nekā, tikai izvilkumi viņa podkāstam. Še, ieteikto linku sarakstā, tas saucas Austrumu robeža, angliski Easter border.Tieši šajā podkāstā ietvertās vēsturiskās informācijas dēļ viņš ticis pie uzaicinājuma uz Hārvardu. Varbūt papēti to?

      Dzēst
    3. Ir cilvēki kuriem bez google ir pieejami arī citi resursi ;) bet lai nu paliek

      Dzēst
  4. lai veicas. bet vispār filozofiem nav viegla maize, kam viņi mūsdienās vajadzīgi.
    bet redz, aktuāls apskatnieks cita lieta.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Un pie viena viņš briest doktorantūrai. Bakalauru un maģistru viņā dabūja budžeta grupās mācoties. gan jau, kad pienāks laiks, arī doktoru dabūs budžeta grupā.:)

      Dzēst