sestdiena, 2018. gada 27. oktobris

Visādi

1. Ziemeļvidzemē jau sniegs, 25.oktobrī Rumānijā "vazājās" sniega tīrāmās mašīnas. Tik Rīgā ir rudens, lapkritis un lietus, un grādi plusos, kaut arī apkure jau pieslēgta. Šogad pa ilgiem laikiem izbaudu rudeni un oktobri. To var pamanīt manās fotogrāfijās, kas šeit saliktas. Manis pēc vismaz Rīgā ziema varētu palikt pie tiem pašiem plusiem, bet bez lietus. Sētniekiem Rīgā, it sevišķi guļamrajonos, jau tāpat pietiek darba ar lapu novākšanu un aizvākšanu. Sniega gūzmas viņiem nu gluži nevajadzīgas. 
2. Šomēnes laikam elektrības rēķins pacelsies, jo pie mākoņu pārpilnā klājiena debesīs telpās ir patumšs un elektrību nākas dzenāt daudz vairāk, nekā citās reizēs.
3. Un pa ilgiem laikiem man oktobrī nav pīkstīgs noskaņojums. Vismaz šonedēļ jūtos labi un rosīgi. Kaut tik svētdiena nesabojātu visas nedēļas labās avenes. Tiesa, mēs ar puiku otrdienas vakarā nedaudz pastrīdējāmies, bet tas ātri pārgāja, jo kašķi pa lielo negribējās mums abiem.
4. Tiem, kas ielien feisbukā - tur no ķirbju izstādes ir vairāk bilžu. Vēl vairāk to ir draugiem,lv - tiem, kas vēl ieiet šajā vietnē. Kaut gan zinu, ka jaunatne stabili no draugiem pārvākusies uz feisbukiem un draugus caurskata vidējā paaudze. Es jau nezinu to lasītāju vecumu, kas mani lasa un skata.
5. Māsa ziemā uz dažām nedēļām atgriežas Rīgā no Nīderlandes. Tad atkal likšu sarakstus ar promdodamajām grāmatām fotogrāfijas at promdodamajām lietām. Skaidri zinu, ka promdodams būs skapis un viena bufete. Skapis ir mierīgi izjaucams un saliekams no jauna, bufete ir divdaļīga, ne pārāk liela. Ir laiks padomāt, vai būs vajadzīgas tādas lietas. Nāks tuvāk laiks, ziņošu par iespējām. Patlaban droši varu atdot visus trīs Ģimenes enciklopēdijas sējumus pa piecīti visus kopā. Ja nu kādam vajag. No vasaras saraksta pa lielo grāmatas ir izdalītas vai aizrunātas. Enciklopēdija kā nepiesieta govs mētājas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru