svētdiena, 2011. gada 4. decembris

Runa LFFB kopsapulcē 14.10.2011.

Kungi un dāmas!
Šī nu ir kārtējā plānveida biedrības kopsapulce, kuras laikā atskatīsimies uz noieto gada laikā un nospraudīsim plānus šai sezonai.
Sākšu ar atskatu uz pagājušo gadu.
Pagājušā gada laikā ir:
1.      Notikušas 3 kopsapulces.
2.      Noticis viens regulārais pasākums.
3.      Noticis latkons.
4.      Bijuši 3 izbraukuma pasākumi:
a.       Kabineta spēle Strazdumuižas inrernātskolā
b.      Biedrības prezentācija Pilsrundāles vidusskolā
c.       Lauras Dreižes sveikšana literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonijā
Atskaites un atsauksmes par šiem pasākumiem var izlasīt lffb.midzenis.lv šiem notikumiem veltītajos pavedienos un rakstos.
Var droši apgalvot, ka aizvadītais gads vērtējams kā radošais pacēlums biedrības darbībā, kas vērtējams ļoti pozitīvi uz iepriekšējo gadu situācijas fona.
Tomēr ir vairāk nekā skaidrs, ka pie sasniegtā apstādies nedrīkst, ir jāiet tālāk. Jums visiem ir izdalīti materiāli, kuros atrodami priekšlikumi jaunās sezonas pasākumu plānojumam. Tos mēs apspriedīsim, kā arī pieņemsim lēmumus sapulces otrajā daļā.
Es vairāk uzmanības gribu veltīt dažiem citiem jautājumiem. Tie ir:
1.      Ieteikums atdalīties no šīs, esošās biedrības un veidot savu, alternatīvo biedrību tiem, kas negrib un nevēlas gribēt pieņemt pašreizējās LFFB nostādnes un virzienus.
2.      Grozījumi statūtos.
3.      Biedrības mājaslapa.
Pamatošu savu ieteikumu par alternatīvo biedrību.
Privātās sarunās diezgan daudz ir izskanējušas runas par to, ka ir vēlme mainīt biedrības esošās vērtības, darboties, savādāk traktējot kādu no iestrādātiem LFFB pasākumiem.
Šiem izteikumiem esmu piekritusi un piekrītu tikai tik tālu, cik tas skar sekošanu laika garam un kustību attīstībai. Citādi – citādi šāda nostāja ir galīgi garām un nepareiza. Ja katrs, kas vēlēsies darboties, nodarbosies tikai un vienīgi ar esošā noārdīšanu un pārtaisīšanu pa savam, nekas labs nav gaidāms. Tikai mīdīšanās uz vietas. Lai veidotos progresīvā attīstība, ir esošajām vērtībām blakus jānoliek ko jaunu. Pretējā gadījumā, velkot paralēles ar apkārtējo pasauli, katrai nākošai paaudzei būtu jānojauc līdz pēdējam ķieģelītim esošā Rīga vai jānorok Ventas rumba, jo šī, lūk, ir jauna paaudze ar jaunu skatījumu uz lietām.
Protams, Rīga, Ventas rumba un biedrība ir dažādi jēdzieni ar dažādu šī jēdziena satura piepildījumu. Tomēr – tās visas ir reāli pastāvošas vērtības.

Pilnu šīs runas tekstu lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru