svētdiena, 2015. gada 21. jūnijs

Stacionārs Tuberkulozes un plaušu slimību centrs

Nedēļu nogulēju stacionāra "Tuberkulozes un plaušu slimību centrs", ko tautā sauc par Sauriešiem, Atkārtotas plaušu tuberkulozes nodaļā. Stacionāra adrese: Stopiņu novads, Upeslejas.
Uzreiz saku - nē, man nav tuberkuloze. Šajā nodaļā paralēli izolatorā esošo tuberkulozes slimnieku  ārstēšanai veic arī izmeklējumus, lai noskaidrotu, kas tad īsti kaiš slimniekam, kas iestājies ar kaut ko nesaprotamu plaušās. Man tas izrādījās ne līdz galam izārstēts un ieildzis plaušu karsonis.
Tagad par pašu slimnīcu.
Visas nodaļas, protams, neizstaigāju. Ko tur vazāties pa stāviem un citām nodaļām bez vajadzības.
Nodaļa, kurā es atrados, atrodas 8 stāvu stacionāra 7.stāvā. Pa logu - kolosāls skats uz apkārtējo vidi - meži, meži, meži. Pat tuvākais ciemats Upeslejas starp kokiem nav saskatāms, kaut arī atrodas nepilnu 10 minūšu gājienā no stacionāra.
Palātas lieluma ziņā kā nu kurā. Pārsvarā 6-vietīgas. Vienā bija pat 7 vietas. Bet tas nu netraucēja, jo palātas piepildījums nekad nebija pilnīgs. Telpas prasījās pēc remonta, bet kārtīgas un uzturētas tīrībā. Personāls atsaucīgs un zinošs. 
Patika arī tas, ka nodaļā veseli divi  pilni grāmatplaukti. Bija ko palasīt laikā, kad nenotika procedūras un nebiju izgājusi pastaigāties. 
Baroja lieliski, jutos kā zoss, kas paredzēta kaušanai un tāpēc tiek barota pastiprināti. Tiesa, šo to vēl iegādājos ciema veikaliņā - lai būtu, ko pagrauzties starp ēdienreizēm. Man bija uzradusies netipiski liela apetīte. Varēju ēdienreizē paēst tā, ka liekas - vairs nav nekam citam vietas un pēc pusstundas meklēt - ko vēl apēst? Katrā gadījumā, nedēļas laikā nedaudz pat pieņēmos svarā.

1 komentārs:

  1. Diemžēl šī slimnīca vairs nepastāv. Plaušu slimniekiem tagad ir nodaļa a.slimnīcā, kuru visi pazīst kā Gaiļezera slimnīcu.

    AtbildētDzēst