sestdiena, 2019. gada 28. septembris

Vienkārši domas

1. Jau otro reizi laikam rakstu, ka gribu aizbēgt no Ludzas. Te sāk palikt auksti un nemīlīgi. Piektdien biju Rīgā, atgriezos sestdien. Bija siltāks. Vakardienas lietus radījis drēgnumu un nemīlību. Pat klaiņot pa šo mazpilsētu negribas. Veikali un kafejnīcas te ir vairumā, bet ar to nepietiek. Bankomāti naudas izņemšanai arī ir. Pat mans Luminor's. Toties nav nevienas banku filiāles. Tuvākās ir Rēzeknē, uz kuru tomēr jābrauc. Un tad vēl tā filiāle jasameklē un jāatceras laiks atpakaļceļam. Tad jau vienkāršāk aizbraukt uz Rigu, Tur vismaz transporta kustība apmēram no galvas zināma.
2. Atkārtota iekārtošanās pansionātā aizņem vairāk laika neka to gribētos. Ir nomainījušās birokrātiskās prasības un tas noēd fiziskos resursus, jo vairak jaskraida pa instancēm un ilgak jagaida pieprasītas zīmes.
3. Kaitina tas, ka pilsēta nav pārāk liela un cilvēki pa lielam ir savstarpēji kaut kā saistīti un pazīstami. Daudzās lietās jāuzmanās, lai nesāktu tenkot un vispār lai tas neatsauktos uz dēla darbošanos pilsētā vai arī jel kādā veidā neskartu bijušo vīru, kurš te strādā.

7 komentāri:

  1. Lai nebūtu jābūt atkarīgai no konkrētas bankas tīkla atm naudas izņemšanai bez komisijas iesaku ko darīt lietas labā. Piemēram, izmantot Revolut, Monese, Transferwise (ir arī vēl citi līdzīgi servisi). Un tas viss ir bez maksas (līdz konkrētam apjomam, protams). Iesaku papētīt. Populārākais serviss atpazīstamības ziņā laikam var teikt, ka ir Revolut.

    AtbildētDzēst
  2. Zinu par šīm bankām. Bet tām Latvijā nav filiales, bet man reizēm rodas vajadzība iegriezties bankas filiālē pakonsultēties kādā jautajumā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja drīkst uzprasīt - kādi ir tie jautājumi uz kuriem atbildes neizdodas atrast attiecīgās bankas mājas lapā? Varbūt banka atbildi var sniegt telefoniski?

      Dzēst
  3. Ja Andra "baidās" no Revolut u.c. , var uztaisīt Curve karti, naudas izņemšanai no jebkura atm bez komisijas tieši laikā. Jep, un tas ir bezmaksas.

    AtbildētDzēst
  4. p.s. Kā reiz nesen lasīju pētījumu par Latvijas iedzīvotājiem, ka tieši mūsu kūtrums un nevēlēšanās kaut ko mainīt/uzlabot ļauj vietējām bankām plēst deviņas ādas. Jautājums, piemēram, cik tev ir mēneša izmaksas Luminorā? Esi pārbaudījusi cik tieši tie paši pakalpojumi maksā Citadelē (xsmart konts) vai Privatbank ? Ja mazāk...tad neredzu jēgu Tev palikt pie Luminor....

    AtbildētDzēst
  5. p.s.s. Vēlies zināt, cik ir manas izmaksas mēnesī ? 0 euro. Kā pamata kontu izmantoju BlueOrange. Viss bez maksas (sepa pārskaitījumi, karte, naudas izņemšana no jebkura atm līdz 500eur/mēn). Jauniem klientiem šis piedāvājums gan vairs nav spēkā.

    AtbildētDzēst
  6. Man tie bankas pakalpojumi izmaksā ne vairak par 3 eiro. Divi ar dažiem centiem

    AtbildētDzēst