pirmdiena, 2012. gada 3. decembris

F@Fgada balvas nolikums

Latvijas Fantāzijas un Fantastikas biedrība (turpmāk LFFB) rīko konkursu „Gada notikums Fantāzijā un Fantastikā 2012”, kura mērķis ir popularizēt jauno Latvijā 2012. gadā iznākušo fantāzijas un fantastikas žanra literatūru un citus 2012. gada laikā risinājušos ar fantāzijas un fantastikas žanru saistītus publiskus notikumus Latvijā, kā piemēram, kinofilmu pirmizrādes, TV izrādes, teātra izrādes, gājienus, publiskus pasākumus u.c. Konkurss tiek rīkots žanra entuziastu atbalstīšanai, Latvijas sabiedrības informēšanai par žanru kopumā un žanra popularizēšanai, jo īpaši jaunatnei.
Īpaši tiek uzsvērts fakts, ka konkurss attiecas uz notikumiem, lietām un vietām Latvijas mērogā. Ārzemēs uzņemtās filmas, izdotās grāmatas, ārzemju TV izrādes, pasākumi uz šo konkursu nav attiecināmi.
Konkurss norisinās trīs kārtās.
Pirmajā kārtā ikviens Latvijas iedzīvotājs, kas vēlas izvirzīt kādu notikumu kā kandidātu uz „Gada balvu F&F”, var iesūtīt ziņas par šo notikumu speciāli izveidotās sadaļās LFFB mājas lapā www.lffb.lv , kā arī portālā www.Kurbijkurne.lv (www.kurbijkurne.lv/forums/index.php?showtopic=48039), www.draugiem.lv (speciālā pavedienā, grupā www.draugiem.lv/group/16000630/virtualas...lda-lomu-speles-rpg/), un www.facebook.com (speciālā diskusijā, grupā „fantasti” www.facebook.com/groups/221866827905703/ ). Pie iesūtīšanas ir vēlams norādīt pēc iespējas precīzākas ziņas par notikumu un ar to saistītajām personām. Ir vēlams (bet nav obligāti) pievienot rindkopu ar iesniedzēja domām par to, kāpēc tieši šis notikums būtu pelnījis Gada notikuma statusu.
Otrajā kārtā LFFB valde pilnā sastāvā apvieno un izskata dažādajos portālos un vietnēs iesniegtos ieteikumus. Valde pēc saviem ieskatiem var izmest jebkuru notikumu no iesniegtā saraksta, ja uzskata, ka tam nav nekāda sakara ar konkursa mērķiem, tas ir pretrunā ar LR likumdošanu (rasu naida kurināšana, pretlikumīgas darbības, aicinājums uz vardarbību u.c.), vai arī tas attiecas uz laika periodu ārpus konkursā noteiktā (no 2012. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim). Valdei nav obligāti jāsniedz iemesli, kāpēc tam vai citam notikumam ir atteikts piedalīties konkursa trešajā kārtā.
Trešajā kārtā LFFB izveido balsošanas sistēmu Biedrības mājas lapā www.lffb.lv, kurā ievieto visus otro kārtu izturējušos notikumus. Balsošana notiek tiešsaistē. Balsot drīkst tikai lapā reģistrētie lietotāji, un katram lietotājam ir tikai viena balss. Biedrība patur tiesības anulēt daļu vai visas iesniegtās balsis, ja tiek konstatēta masveidīga dubultkontu veidošana ar mērķi vienam cilvēkam vai nelielai cilvēku grupai sabalsot masveidā par kādu konkrētu notikumu (‘ballot stuffing’) , kā arī ja notiek ‘balsu zvejošanas’ fakta konstatācija.
Konkursa norises termiņi:
1. Kārta – līdz 2013. gada 31. janvārim ieskaitot.
2. Kārta – līdz 2013. gada 28. februārim ieskaitot
3. Kārta – līdz 2013. gada 30. aprīlim ieskaitot.
Uzvarētāja noteikšana.
Uzvarētāju nosaka pēc interneta balsojumā iegūtā balsu skaita vienkāršā vairākumā. Gadījumā, ja balsis sadalās līdzīgi, balvu var piešķirt diviem vai vairāk notikumiem kā līdzvērtīgiem.
Apbalvošana.
Apbalvošana notiks 2013. Gada 11. maijā LFFB rīkotā pasākuma LatCon2013 ietvaros. Uz apbalvošanu tiks aicināti ar Gada balvu saistītie pārstāvji – grāmatu autori, izdevēji, pasākumu organizatori u.c. Balvu pasniedz LFFB valdes pārstāvji.
Par balvas kā tādas nosaukumu jau ir izsludināts konkurss.
Balvas saturiskums un vizuālais tēls taps publiskots aprīlī.
Lai uzzinātu ko vairāk, rakstiet vai zvaniet LFFB Valdes sekretārei Andrai Gustavsonei:
epasts tulkotekstus@gmail.comŠī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu telefons 28825732

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru