pirmdiena, 2015. gada 6. aprīlis

Sapņi

Sapņi mēdz būt visādi. Neko neizsakošas, slīdošas darbīgas bildītes; šausmu un murgu ainas, kas liek pamosties aukstos sviedros; zīmīgi sapņi, kuros kaut kas būtisks tiek nosapņots un ar dažādām modifikācijām piepildās priekšdienās; un ir tādi, pēc kuriem ilgi domā - kas tas bija?
Tādi sapņi, kuri reālāki par pašu ikdienas realitāti un, atverot acis, sāc domāt "wtf, kur es esmu - te vai tajā realitātē, kurā biju ar aizvērtām acīm?" Ir zudusi starpība starp sapni un realitāti, un ir jāpaiet brīsniņam, lai ko saprastu. Pie kam, pēc šādiem sapņiem ir arī atpūšanās sajūta, kaut arī sapnī norisinājusies spraiga darbība.
Par dažiem sapņiem nevar saprast - vai tas ir bijuša uzplaiksnījums, vai nākotnes kāda vīzija. Tauriņa efekts vai kas cits.
Protams, no zinātniskā viedokļa var ilgi un dikti buldurēt par to, ka sapnis ir kustīga bildīte, kas izveidojusies no mūsu dienā risināmām domām un cerībām. Smadzeņu darbība nakts fāzē. Bet ne jau par visu sapnī redzēto mēs dienā esam domājuši.
Nosapņot reizēm var tādas lietas, par kurām, kuru eksistenci mums nav bijusi ne mazākā sajēga nomodā esot, kur nu vēl domas par to pārcelt uz miega stāvokli.
Ir vēl kādas domas šajā sakarībā?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru