sestdiena, 2014. gada 11. oktobris

Dreamforge Latvia un Hobby Model

Gribu pastāstīt par dieviem nelieliem veikaliņiem, kas apmetušies zem viena jumta un dala telpas Aleksandra Čaka ielā 32, Rīgā. Tā ir stūra māja uz Aleksandra Čaka un Lāčplēša ielu krustojuma ar ieeju no Aleksandra Čaka ielas. Blakus spēļuvei Fēnikss. Ieeju nav grūti atrast - skatlogā daudz visādu lietiņu, kas reklamē galda stratēģisko spēli Warhamer.
Abu veikaliņu intereses vienā jautājumā sasaucas - tiek pārdoti dažādu modeļu pusfabrikāti, kurus pēc tam ir diezgan uzmanīgi, pacietīgi un cimperlīgi jāsalīmē kopā. Īpaši pacietīgi, jo daudzas detaļas ir ĻOOOOTI mazas.
Dreamforge.
Veikals Dreamforge sevi definējis kā kafejnīca, spēļu laukums, sabiedriskais klubs.
Veikalā tiek pārdotas lietas, kas saistītas ar fantāzijas pasaules galda stratēģisko spēli Warhamer. Tā pat, var uz vietas šo spēli spēlēt, tiek rīkoti arī dažādi turnīri. Reizēm savus pasākumus tur rīko arī D&D spēļu cienītāji.
Tiem, kas jautās, kas ir Warhamer. Manā uztverē tie ir modificētie alvas zaldātiņi, kuru ražošana kļuvusi par industriju.
Veikala mājas lapa apsktāma šeit.
Veikals Hobby Model.
Veikalā pārdodamo modeļu pusfabrikātu tematika daudziem ir saprotamāka. Tie ir reāli pastāvējušu vai pastāvošu lidmašīnu, tanku, automašīnu, dažādu kuģu u.c. tamlīdzīgas militāras un mazāk militāras tehnikas modeļu pusfabrikāti. Veikala preci iespējams iegādāties ar` ar interneta starpniecību.
Veikala mājas lapa apskatāma šeit.
Abu veikalu pārdevēji ir ļoti zinoši un speciālisti. Vienmēr atradīs atbildes uz grūtu jautājumu. Brīvi runā trīs valodās - latviešu, krievu un angļu. Par pēdējo jāsaka - tas ir Dreamforge puišu "jājamzirdziņš", kas palīdz un ir palīdzējis viņu kontaktos ar Warhamer ražotājfirmas centrālo ofisu Anglijā.
Veikala darba laiks:
No otrdienas līdz svētdienai 12:00 - 20:00. Pirmdiena ir brīvdiena.

1 komentārs:

  1. Uz šo brīdi par šiem veikaliem īsti nemāku pateikt, jo viņi paspējuši vairākārt mainīt adreses. Kā arī dēls, kurš kādu laiku bija Dreamforge Latvia līdzīpašnieks, pazaudējis kontaktus ar viņiem.

    AtbildētDzēst