otrdiena, 2021. gada 19. oktobris

Divu metru distance

Mani nedaudz fascinē Covid 19 saslimšanas mazināšanas, karantīnas noteikums ievērot pircējiem veikalos divu metru distanci. It īpaši lielveikalos. Un pie viena neizpratne par to, kā tos noteikumus ievērot.

Pircēji, protams, "uzpurņos" ar groziņiem rokās pārvietojas pa tirdzniecības zāli, kurā vairumā gadījumu starp preču plauktiem ir apmēram divu metru distance jau pēc noklusējuma. Pircēji starp plauktiem pārvietojas, izvēlas preci. Ne vienmēr viņiem ir iespēja šo distanci ievērot kaut vai lai samainītos vietām nelielajā pārvietošanas telpā, reizēm nākas vajadzīgo preci paņemt apmēram no blakus plaukta. Un ja tajā laikā lielveikala pārdevējs kārto plauktā preci? Kurš stāv un gaida, kamēr pārdevējs pabeigs darbību? Pēc tam stāvēt rindā pie kases pirkuma apmaksai. Nu tur šo divu metru distance ir pat mazāka nekā nosacīta iespēja. Neaizšķērsos taču ar savu stāvēšanu ceļu cilvēkiem, kuri pārvietojas zālē pirkumu izvēlei. Visi taču ir redzējuši preču izvietojumu tirdzniecības zālē, kasu izvietojumu tai pat zālē. Sakiet, cik reāla ir šī divu metru distance? 

Pie viena - arī ne visur pārdevējas ir ar kaut ko aizsargātas divu metru attālumā no pircēja. Ne visur arī starp pārdevēju un pircēju ir bijusi iespēja novietot kaut kādu aizsargstiklu.

Mazākos veikalos, citās kādās iestādēs, kuras apmeklē cilvēki, to var kā nebūt ievērot. Bet lielveikalos? Kurš tad nu pa zāli pārvietojas un koriģē cilvēkus? Arī tajos gadījumos, kad pircējiem vajag preci no viena un tā paša plaukta?

1 komentārs:

  1. Šodien nācās nedaudz pa Rīgu pabraukāt. Sajūsmina atkārtotie krusti uz sēdvietām. Laikam ar domu par divu metru distanci. Jūs jau noteikti zināt sēdvietu izvietojumu autobusos, trolejbusos, tramvajos, citā sabiedriskajā transportā. Sakiet - kur ir tie divi metri starp katru sēdvietu rindu? Starp sēdošo vienā sēdekļa rindā un sēdošo nākošajā rindā - kur tie divi metri? Viegli var uzšķaudīt no aizmugures viskautko. Pie viena pa transporta logu redzēju joprojām izsalkušu cilvēku rindu uz ielas pie ieejas Lidl veikalā. Kaut veikalam ir prasība iekštelpās ieverot tos divus metrus, bet uz ielas kā? Nu, blīvi viens aiz otra tā rinda stāvēja. Poliču nebija, apsargiem pie kājas, ka tik regulēt iekšā ieiešanu.

    AtbildētDzēst