otrdiena, 2021. gada 5. oktobris

Tikai starp citu

1. Apskatot savu blogu "no aizmugures" pārliecinos, ka vairāk uzmanības ir tiem ierakstiem blogā, kuru saturā ir vairāk attēlu, linku uz kādu filmu, youtubes sižetu. Pārējiem tik pārskriets pāri. Reti komentāri. Nu, par tiem komentāriem - vispār jau neiespringstu. Iespringstu tik tad, kad kāds/kāda komentē netēmā, par komentāra tēmu izvēlas kaut kā reklāmu bez saskaņošanas. Šos komentārus izdzēšu. Pamatā pietiek ar AdSense reklāmām. Tomēr - ja nu kāds nu ļoti grib ko reklamēt kaut ko, labāk tomēr pirms tam vērsties pie manis. 

2.  Sāk nogurdināt FB. Vismaz pēdējā laikā nu noteikti daļa informācijas "iet uz riņķi" atkārtojoties. Tas ir - jau iepriekš bijusi, tiek "izcelta" atkārtotam jandālam. Tomēr patīk tas, ka sāk parādīties pa kādam saturīgākam rakstam. 

3. Laikam vecums nāk. 😊 Sāku saprast senlaikus iepriekš nesaprastās tantiņas, kuras reizēm pie kādas daudzstāvenes uz soliņiem ēkas priekšā sēdēja un klačojās. Man tas sanāk izejot uz lieveņa uzsmēķēt. Un nedaudz papļāpājot ar citiem smēķētājiem. Manā spārnā ir paklusi, īsti nekomunicējot vairāk par "labdien", : labrīt". Uz lieveņa sadzirdu jaunumus ēkā, pirmā stāva "Latīņamerikas seriālus". Arī sakarīgus jaunumus. 

Un nemaz nesūdzos, tik pasmaidu. Ir iespēja pakomunicēt ar cilvēkiem. Ne tikai skraidīt pa Rīgu lietas kārtojot, tiekoties ar draugiem. Ne tikai atrasties istabā un darboties datorā.

4. Lasot visādas ziņas, komentārus pie ziņām smīdina tie, kuri visā nopietnībā klidzina par to, ka, nu kaut vai par vakcinēšanos runājot, tās ir kaitīgas, no tām mirst. Aizmirstot to, ka pati dzīvošana jau pēc noklusējuma ir kaitīga - tās beigās visi nu noteikti mirst. Un, ja tā padomā - kas tad nav kaitīgs? Neviens taču īsti nezina, kas sagrūsts iekšā pārtikā, kuru mēs lietojam. Obligāti publicējamais pārtikas produkta sastāvs uz produkta iepakojuma ir nu tik sīkiem burtiem publicēts, ka bez kārtīga palielināmā stikla palīdzības nu nekādi nesanāk to izlasīt. Un kurš no mums uz veikalu dodas bruņojies ar to palielināmo stiklu? Un kurš veikalā pēta tos produktu sastāvus? Nav jau tā laika.

5. Zināmā mērā kaut kur ir pazudusi kampaņa, kurā no visiem stūriem tika klidzināts, ka alkohols un tabaka ir kaitīgi veselībai. Veselībai kaitīgs ir viss, kas tiek lietots pārmērīgi lielās devās. Labi, uz cigarešu paciņām publisko tos šausmu foto un kaitīguma frāzes. Bet - atkal, kurš smēķētājs tās ieraugot sāk iespringt? Neviens nekad nezina aiz kura stūra sastaps to kundzi melnā ar izkapti rokā. Reizēm tas cilvēks, kurš piekopj nu ļoti pareizu dzīvesveidu, aiziet mūžībā ātrāk par kaimiņu Janci, kurš lieto alkoholu cisternām un smēķē kā vulkāns. Protams, tas nav rādītājs, bet ir par ko aizdomāties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru