sestdiena, 2013. gada 8. jūnijs

LatCon 2013 POSTAPOKALIPSE atskaņas

Praktiski mēnesis pagājis kopš latkona. Pasākums un tā sagatavošanas "trakums" ir "nosēdies" un nu var ar vēsu galvu uz visu to atskatīties un izvērtēt.
Pasākumu organizēt kā vienmēr 2012/2013 ziemas sezonas sākumā - vēl 2012.gada oktobrī - savācāmies bariņš cilvēku, dalījāmies idejās, dalījām pienākumus. Realitātē kā vienmēr palikām uz visu divatā ar Kasparu Bērziņu. Vienīgi Aivrs Liepa godprātīgi izpldīja viņam palūgto - uzrakstīga nolikumu F@F gada balvai, kuru tad bija viegli piemodificēt arī Ijona Klusā balvai.
Pēc Jaungada, jau 2013.gada sākumā orgbrigādei pievienojās arī Vilhelmīne Ozoliņa, kurai bija "uzpeldējusi" iedvesma un vēlme gāzt kalnus pasākuma labā. Tomēr tā arī nesapratu, vai tā sīkā ierosīšanās facebook.com Fantastu grupā janvāra sākumā un pēc lielais klusums darbības/pasākuma reklamēšanas jomā līdz pat apmēram 2013.gada 2.maijam, kad tapa viņas versija pasākuma plakātam, uzskatāms par milzu ieguldījumu pasākuma tapšanai? Tik par mums ar Kasparu nācās viņas plakāta ieceri novest līdz uzvaras finišam - iespiedformātam un izplatīšanai.
Daudz lielāku un jūtamāku aktivitāti pasākuma reklamēšanā utt., kas nesa pozitīvus rezultātus, sagaidījām no Laumas Klintsones, kura mums pievienojās praktiski pēdējā brīdī - 2013.gada aprīļa beigās. Informācija par pasākumu, tā satura tapšanas gaitu, attīstību strauji izplatījās pa sociālajiem tīkliem, kas būtiski ietekmēja potenciālās mērķauditorijas "vervēšanas" gaitu. Dažas Laumas idejas, priekšlikumi līgani iestrādājās pasākuma norises gaitā,
Tagad par pašu pasākumu.
"Izkrita" viena ieplānotā spēle, jo spēles vadītājs nevarēja sestdienā, ap 11.00 no rīta, savākt pietiekamu potenciālo spēlētāju skaitu - nu, diemžēl un ne no organizatoriem atkarīgs lielums. "Izkrita" arī viena sestdienā ieplānotā lekcija, kurai lektors "caur trešo personu" tapa pieteikts facebook.com Fantastu grupā. Lektors tapa pieteikts, es viņu zināju tik vārda pēc, bet tālāk par pieteikšanu arī nekas netika. Nekādu ziņu no lektora - laiks apmierina, vai viņš ir rīdzinieks un atradīs Rakstniecības un mūzikas muzeja telpas Pils laukumā. Rezultātā - lektors tā arī neieradās un arī pēc pasākuma netika saņemtas nekādas ziņas no viņa vai viņa kontaktpersonas par iemesliem, kāpēc lekcija tapa "norauta". Annas Ginteres lekcija sākās ar pusstundas nokavēšanos, kas ietekmēja viņas lekcijai sekojošo lekciju norises.
Tas - par mehānisku organizēšanu, norisi. Tagad par citu.
Par lekcijām, to saturu - varu spriest tikai no tā, ko izlasīju LFFB lapā liktajās Ilmāra Bites, Māra Skrubas un Ievas Melgalves lekcijās. Pati diemžēl ne uz vienu lekciju aiziet tā arī neizkasījos. Nespēju tā īsti tikt galā ar savu iekšējo spriedzi un izbaudīt esību pasākumā. Toties pēc katras lekcijas un arī privātās sarunās vēl laiciņu pēc pasākuma dzirdēju, lasīju daudz pozitīvu emociju par lekcijām, to saturu, pasākumu vispār. Tas priecē un sniedz gandarījumu par padarīto un aktivizē vēlmi turpmakajam darbam pie nākošajiem latkoniem.
Pati piedalījos tik praktiski pasākuma beigu daļā notiekošajā Viestura Balta vadītajā spēlē "Miroņu krīzes sanāksme". Patika. Viennozīmīgi patika. Tāpatās, kā tas, ka izdevās spēles nobeigumu - sanāksmes rezultātu paziņošanu presei - apvienot ar paša pasākuma nobeigumu. Izdevās vienojošs, sirsnīgs noslēgums.
Fotogrāfijas no pasākuma var apskatīties šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru