svētdiena, 2015. gada 1. novembris

Mežciems

Tagad gultasvietu īrēju Mežciemā, netālu no Gaiļezera slimnīcas, praktiski pretī pansionātam Gaiļezers. 9-stāvu mājas 9.stāvā. Un esmu pieķērusi sevi pie fobijas - man ir samērā bailīgi šajā stāvā. Un braucot ar liftu bailes iesprūst. Vasarā Sauriešu slimnīcā 8.stāvā nebija bail. Tagad diemžēl nedaudz raustos. Bet izvēles jau nav, nebija citas izejas.
Rajona plusi - "sava republika", gabaliņš no centra un nav visas lielpilsētas burzmas. Labs transports ar centru. Ir pārstāvēti praktiski visi lielveikali. Ir pat divas pasta nodaļas - viena slimnīcā, otra mikrorajonā. Daudz zaļumu, ir pat mežs no divām pusēm - svaigs gaiss garantēts.
Rajona mīnusi - gabaliņš no centra, līdz ar ko piesaiste sabiedriskajam transportam. Visur nevar izstaigāt ar kājām. Pilns ar padomjlaika daudzstāvenēm, privātais sektors maz pārstāvēts, kā arī praktiski nav piecstāveņu - tās ir nedaudz tuvāk Šmerlim. 
Jaunībā daudz "ganījos" pa šo mikrorajonu - šeit dzīvoja draudzene. Gadus 25 neesmu te "ganījusies". Tagad jāapgūst no jauna, jo daudz kas mainījies, paaugušies apstādījumi, kas noteikti maina ainavu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru