ceturtdiena, 2019. gada 6. jūnijs

Vēlēšanas

Ļoti nesen bija Eiroparlamenta vēlēšanas. Aizbraucu un novēlēju man piekabinātajā vēlēšanu iecirknī pēc pieraksta vietas. Un šoreiz netrāpīju garām - manis atzīmētie kandidāti tika uz Eiroparlamentu.
Tomēr - "demokrātiskas"  vēlēšanas mums vēl ir relikts no padomju laikiem. Kaut arī krietni gadi pagājuši kopš PSRS sabrukuma un brīvās Latvijas atjaunošanās. Joprojām pie varas ir daudzi no bijušās PSRS nomenklatūras darbiniekiem. Ar to es domāju Saeimas politiķu vecāko paaudzi. Tikai nomainīja kažoku un turpināja un turpina stūrēt to būdu domājot par sevi vispirms. 
Likumi tiek rakstīti vēlētāju masai, ne tiem, kas pie valdības stūres.
Eiroparlamenta regulas reizēm ir vienkārši iznīcinošas. Tomēr - vairuma gadījumu tām ir tikai ieteicošs raksturs, katra valsts var tas pildīt tādā formā, kādā tās ir pieņemamas katrai konkrētai valstij. Tikai mūsu bāleliņi valdībā par to aizmirst, tādēļ liela daļa mūsu ekonomikas ir tūtā un iznīcināta saknē.
Te varētu vārīties ilgi un dikti, bet .... 
Es domāju, kamēr bijušos nomenklatūras deputātus nenomainīs pret jauniem, Latvijā un pasaulē zinības un prasmes apguvušiem, politiķiem, pie mums nekas nemainīsies un viss peldēs pa straumi uz nekurieni.

13 comments:

  1. tieši tā, vairāk par vārīšanos nekas nebūs. vārīties nevajag, labāk nosauc 2-3 konkrētas lietas, kas, piemēram ir nepareizi no regulām ieviestas šeit?

    un par tiem, kas pie varas. ne jau viņi paši sevi ievēlēja, ne tā?

    AtbildētDzēst
  2. kas tieši no ekonomikas ir 'iznīcināts saknē'?

    AtbildētDzēst
  3. Vefs un cukura ražošana pašu mājās

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. par Vefu ko tieši? Vefs jau 80.gados ražoja analogo sūdu un Latvijā aktīvi vest iekšā ciparu centrāles no Čehoslovākijas. Vefs nomira kopā ar padomju savienību, nejauc te iekšā nekādu Eiropu. Un paskaties kas mums Vef vietā tagad ir - Mikrotik, Saf, Hanza Elektronika, pilns ar dronu kantoriem, desmitiem start-up.. tas, ka tu zini tikai sapuvušu Vefu bez nākotnes, nenozīmē, ka pie mums viss apstājies.

      Dzēst
    2. bingo! es tieši noturējos neuzrakstījis: "tu tak ar to nedomā VEF-u" :DDDDD

      Dzēst
  4. Un Jelgavas cukurfabrika un mūsu lauksaimnieki?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Un kas ir ar viņiem? ok, nav cukurfabrikas, bet ir tūkstošiem citu biznesu, kas radās pateicoties EU brīvajam tirgum. Un laikam sen neesi bijusi laukos - tie, kuri grib un var strādāt, tie pelna laukos, bet tie, kuri sūknē aliņus un īd, ka viss slikti, turpat lauku mēslainē sēž un skaļi brēc. tev ir kaut kāds absurds viedoklis par situāciju valstī, no sērijas - man ir slikti, tātad visiem ir slikti.

      Dzēst
    2. to Tu paprasi tā laika īpašniekiem, kas piekrita pret kompensāciju slēgt, un audzētājiem, kas piekrita neaudzēt.
      nezinu, ko dara fabriku (kas, starp citu, lielākoties bija nolaistas un novecojušas samērā; un vēl, starp citu, kas ir ļoti būtiski, vietējās bietes bija ļoti maza noslodze,jo kaut kādus 78% vai tamlīdzīgi, nemeklēšu tagad, aizņēma vienkārši ārzemju cukura rafinēšana) īpašnieki, bet bijušie cukurbiešu audzētāji laimīgi audzē rapsi vai ko nu kurais.

      Dzēst
  5. Man laikam ir par maz informācijas, izsaku tikai to, ko zinu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. atļaušos norādīt, ka tu neko nezini. tāpēc, lūdzu, informāciju, kuru tu zini, paturi pie sevis. vai arī ej to ceļu, kuru iet daudzi saprātīgi cilvēki - pirms izsaki absurdus apgalvojumus, palasi un papēti to tēmu. tāpat tev nav ko darīt caurām dienām.

      Dzēst
  6. Atļaušos aizrādīt, ka tu neesi informēts, par maniem dienas darbiem. Es par to vienkārši neizsakos. Tikai izsaku savu viedokli kāda jautājumā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. piedod, šādi sovoku viedokļi labāk iederas delfos un citā šņagā, kur tos raksta troļļi un apskapstējuši penši. un vēl tāda kaudzīte, kam vienkārši viss ir slikti. tu tā kā neiederies šajās grupās.

      Dzēst
  7. Patīkami dzirdēt, ka neesmu trollis vai kas tamlīdzīgs. Un manas domas kaut kam der.

    AtbildētDzēst