pirmdiena, 2019. gada 22. jūlijs

Porcelāna muzejs 21.07.2019

Kopā ar māsu aizgājām uz Porcelāna muzeju Vecrīgā. Pēc kartes tas jāmeklē uz Kalēju ielas, bet būtībā jāieiet Konventa sētā un tur viņu neatrast ir pagrūti. 
Muzejs ir atvērts no 11.00 līdz 18.00, brīvdiena - pirmdiena. Tas atrodas ēkas pagrabstāvā. 
Mūs pārsteidza muzeja šaurība un nelielums. Tikai dažas sīkas telpas, kuras var izstaigāt pa nepilnām 25 minūtēm. Laikam esam pieradušas pie lielajiem muzejiem, kuros ir daudz telpu un daudz vietas eksponātiem.
Zināmu nostaļģiju gan muzeja apmeklējums izsauca. Bija pārstāvētas gan pirmskara, gan padomju laika Latvijas porcelāna industrija. Porcelāna izstrādājumi skaisti un aizraujoši. Ne salīdzināt nevar ar mūsdienu plastmasas ražojumiem.
Tas ir viens no mūslaiku Latvijas mīnusiem - likvidēt šo rūpnīcu un porcelāna izstrādājumu ražošanu. Ārzemnieki, it īpaši Krievijas krievi, ļoti pirktu šīs lietas, it īpaši porcelāna statuetes, kurās ir savs šarms un neatkārtojamība.

7 komentāri:

  1. nevis uz ielas, bet iela.

    ja jau tie ārzemnieki tā pirktu porcelānu, ko vēl neesi atvērusi fabriku?

    AtbildētDzēst
  2. man vispār patīk šis latviešu dunduku 'fabriku likvidēja'. laikam jau bez iemesla nelikvidēja, ne?

    AtbildētDzēst
  3. Bieži jau līdz tiem dundukiem informācija par iemesliem nenonāk un atliek vienīgi minēt. Jo 90jos pazuda daudzas fabrikas, kas ražoja dažādu produkciju. Varas nomainījās un tās viena pēc otras pazuda no skatuves.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kādu informāciju Tev vajag. mēs pārgājām no sociālisma uz kapitālismu. kurā izrādījās, ka kaut kādu rīgas porcelānu par tādu cenu nafig vajag. to noteica tirgus, nevis kaut kādas 'varas'...

      Dzēst
    2. Beidz ņemties.. Šai būtnei maz interesē fakti - tikai savi absurdie un melīgie pieņēmumi, ar ko uzkurināt komentētājus. Kā tajā "lielisko laiku" "lieliskajā filmā" teica (jo tagad ražo tikai sūdu, bet TAD taisīja mantu) - jeslji chelovek idiot, to eto na dolgo. Un visu cieņu autorei, bet ja vairāku gadu garumā norādot, ka vajag IEGOOGLĒT PIRMS RAKSTĪT MURGU, nepalīdz, tad nekas cits neatliek kā pieņemt, ka cilvēks ir vai nu idiots vai nodzēris pēdējās smadzeņu paliekas.. sorry

      Dzēst
    3. Ka murgu tu varēji uztvert tikai pēdējo atkapi. Parējais ir neliels pastāsts par Porcelāna muzeju. Aizstaigā pats un apskati. Būs interesanti. Un pie viena pamurgo par to, ka Laima un Rīgas balzāms noturējās kapitālismā ar visām savām cenām, kuras vienkāršs mirstīgais ar saviem ieņēmumiem ne tik bieži var atlauties iegādāties.

      Dzēst
  4. Klausies, nestrīdēsimies. Ne jau konkreti varas pārstāvji ko klapēja ciet. Vnk pie vienas varas radītās sistēmas bija, pie citas - vairs nav. Un viss.

    AtbildētDzēst