trešdiena, 2020. gada 25. novembris

Par daudz ko

 Es šai rakstā laikam atkārtošos no tā, ko esmu rakstījusi iepriekšējos rakstos, kuri tā arī palikuši bez atbildes par spīti tam, ka ir lūgts izteikties tiem, kas mani lasa.

  1. Nu lūdzu izsakiet savas domas par manis teikto. Štrunts, ka domas brīžiem nesaskanēs, bet nu tiešām veidosies dialogs un radīsies kaut kāda savstarpēja izpratne. Zinu, ka brīžiem rakstu haotiski un ar drukas kļūdām. Bet vai tas traucē ko pateikt par teksta pamatdomu?
  2. Žēl, ka aizvērusies Sauriešu Tuberkulozes slimnīca. Tā bija 9 stāvu ēka ar nodaļu katrā stāvā un apkalpoja praktiski visu Latviju. Tagad tuberkulozes slimniekiem (vai arī tiem, kam ir aizdomas uz šo slimību) ir atvēlēta nodaļa (ja esmu pareizi sapratusi) Gaiļezera (Austrumu) slimnīcā. Bet kas ir viena nodaļa pret veselu slimnīcu, kas apkalpo visu valsti. Manuprāt, nepārdomāta rīcība no Veselības ministrijas puses.
  3. Nesen redzēju pilno statistikas apli ar šogad mirušajiem. No kovidvīrusa mirušo skaits sastādīja nu tik mazu ciparu, ka rodas jautājums - vai tiešām šis vīruss ir tik bīstams? Ieejot veikalā uzlieku masku cienot pārdevējus, kuri var saslimt ar jebkuru pa gaisu pilienu veidā izplatāmo slimību. Nav obligāti jābūt kovidam, pat parasta saaukstēšanās slimība ar klepu un šķaudīšanu apdraud līdzcilvēkus.
  4. Joprojām patīk gan Ludza, gan Rīga. Vēlētos ar galiem atgriezties Rīgā, bet pagaidām tas nav iespējams dažādu objektīvu iemeslu dēļ. Par to jau esmu rakstījusi daudz un dikti. Ludza ir skaista pilsēta, bet pieaudzis koks jaunā vietā vai nu neieaugs vispār, vai arī ieaugs slikti. Šai ziņā saprotu tos, kas jau pieaugušā vecumā otrā pasaules kara beigu posmā devās bēgļu gaitās uz rietumiem. Nācās no nulles sākt dzīvi svešumā. Man nākas no nulles sākt dzīvi Dzimtenē. Un tas palīdz labāk saprast tos, kas toreiz devās svešumā, jo, līdzīgi viņiem, sāku savu dzīvi no nulles un mēģinot atkal atrast saikni ar saviem tuvākajiem, ar kurie bijis konflikts ilgus gadus (pat nezinu, kā radies, no manas puses nav gribēts).
  5. Lūdzu piedodiet saviem tuvākajiem. Un neatkārtojiet viņu kļūdas. Kas cits jums palīdzēs nereizē? Palīdziet viņkem nereizē. Tas tikai nostiprinās ģimeni tās plašākā nozīmē. Un mīliet visus. kas ir jūsu lokā un citus arī. Tas satuvinās jūs ar apkārtējiem. Mīlēt un cienīt ir vieglāk, nekā ienīst.  Naida nogalina, bet mīlestība palīdz dzīvot un pinveisotes.

4 komentāri:

  1. Jā, šis virus tiešām ir tik nāvējošs, ka tas jāslepj pašā pēdējā tabulas rindā...
    https://www.spkc.gov.lv/sites/spkc/files/content/iedzivotaju-naves-celonu-statistika-2020_janv-junijs.pdf

    AtbildētDzēst
  2. Un neviens neatzīs, ka šis vīruss ir politiķu galvās daudz vairāk nekā realitātē

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vai Tu patiešām domā, ka cilvēki slimo un mirst dēļ tā, ka kaut kas ir politiķu galvās? Sauc to kā gribi - par koronas vīrusu, Ķīnas vīrusu, gripas paveidu, man vienalga, bet fakts ir nenoliedzams - cilvēki slimo un mirst

      Dzēst
  3. Tas bija tāds neveiksmīgs izteiciens. Mums apkārt un mūsos ir daudz visādu vīrusu, cilvēki tiem kaut kā ir piemerojusies un dzīvo tālāk. Vienkārši, man liekas, ka no viena virusa uzpūst burbuli ir klaji lieki, jo šis burbulis grauj eskonomiku savā ziņā. Korona nav vienīgais vīruss, kas izplatās pa gaisu. Ir tacu gripa, ar kuru netiek galā par spīti vakcīnām, dažadas citas saaukstēšanās slimības. Un vispār, manuprāt, cilvēks nomirst tad, kad pienācis viņa laiks, nevis tas, kad no mugurpuses piezogas gripa, korona vai kas tamlīdzīgs.

    AtbildētDzēst